Parolimpietis: kiekvienam linkiu pajausti, kokia galinga jėga yra sportas

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų golbolo rinktinės žaidėjas, 2016 metų parolimpinis čempionas Mantas Brazauskis niekada nepamirš emocijų, užplūdusių iškovojus aukso medalį. Taip pat parolimpietis prisipažįsta, jog tuomet sunkiai galėjo patikėti, jog tokia gausi žiūrovų minia susirinko palaikyti būtent jų.

Negalima pasikliausi vien instinktais

Paklaustas apie fizines savybes, kuriomis turėtų pasižymėti geras golbolo žaidėjas, kaip vieną svarbiausių M. Brazauskis įvardijo ištvermę, padedančią susitvarkyti su tenkančiu didžiuliu fiziniu krūviu.

„Sunkiausia būna po varžybų, kai tris dienas iš eilės intensyviai žaidžiame po 2 ar net 3 mačus per dieną. Tada reikia būti labai ištvermingiems“, – patirtimi dalijosi sportininkas, pridurdamas, jog yra ir daugiau savybių, suteikiančių pranašumo šiame sporte. 

„Vikrumas irgi gali būti įvardijamas kaip viena svarbiausių savybių, taip pat kartais praverčia ir aukštas ūgis. Be to, labai svarbu turėti gerą klausą, kad girdėtum, kaip juda priešininkai, kamuolys. Prie viso to, reikia būti sumaniam, nepasikliauti vien instinktais ir  mąstyti atakos metu, paisyti trenerio nurodymų, taip sakant „sugerti“ visą informaciją“, – apie golbolo subtilybes pasakojo golbolininkas. Visą interviu žiūrėkite šį šeštadienį „Lietuvos mokyklų žaidynių“ laidoje 9.30 val. per TV6.

Sportas suvienija

Nuo parolimpinių žaidynių neprabėgus nei metams, M. Brazauskis iki šiol jaučiasi sužavėtas ten patirto bendrumo, vienybės jausmo, kuris jam įsiminė ne ką mažiau nei iškovotas medalis.  

„Parolimpiniame kaimelyje gyveno keturi tūkstančiai atletų, turinčių įvairias negalias, tačiau jie bendravo nepaisydami jokių tarpusavio skirtumų, buvo vieni kitiems labai draugiški ir jautėmės kaip viena didelė šeima. Parolimpinėse vyravo vieningas gyvenimas – toks, koks turėtų būti visame pasaulyje“, – pabrėžė M. Brazauskis.

Taip pat „Lietuvos mokyklų žaidynių“ žiūrovams jis linkėjo nebijoti bandyti ir patiems pajausti, kokia galinga jėga yra sportas.

„Kiekvienas turėtų bent pabandyti sportuoti, nes tik tokiu būdu galima atrasti tinkamiausią sporto šaką ir įsitikinti, kad visai nėra ko bijoti. Manau, kad sportas yra tai, kas gali suvienyti visus šalia esančius žmones, draugus, kaimynus, netgi miestus ir šalis. Tai yra labai galinga jėga“, – patikino parolimpietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių