Paplūdimio tinklininkės Europos čempionate į dešimtuką nepateko

  • Teksto dydis:

Jūrmaloje (Latvija) vykstančiame Europos paplūdimio tinklinio čempionate Lietuvos pora Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė užėmė 17-ąją vietą.

Ketvirtadienį mūsiškės trečiose D grupės rungtynėse 2-0 (23:21, 21:15) nugalėjo latves Alisę Lecę ir Martą Ozoliną ir išplėšė bilietą į atkrintamąsias varžybas.

Pirmajame atkrintamųjų varžybų rate I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė penktadienį per 38 min. 0-2 (14:21, 22:24) pralaimėjo rusėms Jaketerinai Birlovai bei Nadeždai Makroguzovai.

Po blankaus pirmojo seto, nemažo būrio sirgalių iš Lietuvos palaikomos I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė buvo netoli to, kad išlygintų rezultatą, bet pirmaujant 22:21 antrajame sete, mūsiškės smūgiavo kamuolį vos porą centimetrų už linijos, o vėliau pergalingą tašką rusės pelnė nusišypsojus sėkmei, kai kamuolys lietė tinklą ir pakeitė skriejimo kryptį.

J. Birlova yra du kartus žaidusi olimpinėse žaidynėse, o Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse su kita partnere užėmė penktąją vietą.

17-a vieta yra pakartotas geriausias I.Dumbauskaitės ir M.Povilaitytės rezultatas Europos čempionatuose. Už šią poziciją joms atiteko 1000 eurų ir 120 pasaulio reitingo taškų.

Europos paplūdimio tinklinio čempionate dalyvauja po 32 vyrų ir moterų komandas. Čempionato prizų fondą sudaro 200 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių