Paplūdimio rankinio turnyre – klaipėdiečių pergalės

  • Teksto dydis:

Net keturias dienas Melnragės paplūdimyje Klaipėdoje vyko šalies paplūdimio rankinio pirmenybės. Ketvirtadienį ir penktadienį jėgas išmėgino vaikai, šeštadienį ir sekmadienį – suaugusieji.

Vaikų turnyre dalyvavo  net 24 komandos iš visos Lietuvos, buvo svečių iš Latvijos ir Baltarusijos. Iš viso paplūdimyje rankinį žaidė apie 250  jaunųjų rankininkų.

Suaugusiųjų turnyre komandų buvo mažiau – 8 vyrų ir 5 moterų ekipos. Klaipėdai atstovavo keturios vyrų komandos („Dragūnas I“, „Dragūnas II“, „Viesulas I“, „Viesulas II“) ir trys moterų komandos („Dragūnas-Viesulas“, „Viesulas“, „Balticum“).

Šiemet rankininkams turnyras buvo nelengvas – visas dienas teko grumtis ne tik su varžovais, bet ir su pajūrio vėju bei lietumi.

Turnyro nugalėtoja vyrų grupėje tapo „Dragūnas I“ komanda, antroji vieta atiteko komandai „Dragūnas II“, trečioji vieta – komandai „Kaltinėnai“.

Moterų turnyro nugalėtojomis tapo veteranės „Balticum“, antrąją vietą užėmė „Dragūnas-Viesulas“, trečioji vieta atiteko komandai „Garliava I“.

Prizines vietas užėmusioms komandoms, geriausiems jų gynėjams bei žaidėjams buvo įteiktos taurės bei asmeniniai prizai. 

Vienas iš turnyro organizatorių, Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro rankinio treneris Vidmantas Toliušis apgailestavo, kad dėl nepalankių oro sąlygų buvo šiek tiek mažiau turnyro dalyvių nei anksčiau, tačiau džiaugėsi, kad susirinkusieji išbandymą oru atlaikė – varžybų neteko atšaukti.

V. Toliušis sakė pastebėjęs, kad į gerąją pusę keičiasi paplūdimio rankinio žaidėjų, trenerių bei žiūrovų požiūris. Pasak jo, tiek pernai, tiek šiemet pliažo rankinio rungtynių metu elgiamasi labiau vakarietiškai, nebekyla konfliktų tarp žaidėjų, trenerių ir teisėjų, vyksta garbingas ir gražus žaidimas.

Tad galima sakyti, kad ugdoma pliažo rankinio kultūra, keičiasi visos rankinio bendruomenės bei žiūrovų sąmoningumas bei požiūris į šį žaidimą.

Tai organizatorius itin džiugina pagalvojus, kad kitais metais Melnragėje vyks jau jubiliejinis, dešimtasis paplūdimio rankinio turnyras. V. Toliušio teigimu, per tiek metų organizuojant tokius turnyrus bei populiarinant paplūdimio rankinį buvo įdėta daug darbo, ne ką mažiau jo įdėti reikės ir ateityje.

V. Toliušis teigė, kad jau turi planų jubiliejiniam kitų metų turnyrui, tačiau norint juos įgyvendinti, reikės ir darbo, ir pinigų – jau greitai teks pradėti ruoštis kitiems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių