Panevėžyje paaiškės pasaulio ultratriatlono čempiono vardas

  • Teksto dydis:

Paskutinį vasaros savaitgalį, rugpjūčio 26–28 dienomis, Panevėžyje vyks pasaulio ultratriatlono čempionatas, kur dėl čempiono vardo varžysis sportininkai iš 24 pasaulio šalių.

Panevėžiečiai ir miesto svečiai turės unikalią galimybę iš arti stebėti pasaulinio lygio sportininkų pasirodymus bei palaikyti mūsų šalies atstovus.

Atitinka pasaulinius standartus

Pasak Lietuvos triatlono federacijos viceprezidento, triatloninko ir vieno iš sporto šventės organizatorių Vidmanto Urbono, ši olimpinė sporto šaka yra neatsiejama Panevėžio istorijos ir įvaizdžio dalis.

„Džiaugiamės, jog po 10-ies metų pertraukos pernai turėjome galimybę Panevėžyje surengti vieną iš pasaulio ultratriatlono taurės etapų, o šiais metais – ir Pasaulio čempionatą. Dėl kompaktiško miesto centro išdėstymo Panevėžys pasižymi tinkama infrastruktūra tokioms masinėms varžyboms rengti, o šiais metais sportininkus sutiksime dar ir atnaujintoje trasoje“, – atskleidė V. Urbonas. Jo teigimu, noras surengti tokio lygio čempionatą ir tikrą sporto šventę Panevėžyje pareikalavo daug pastangų ir pasiruošimo, o didele dalimi prie to prisidėjo ir verslo atstovai, matydami, jog tai – išties svarbus miestui renginys.

Susirinks pasaulio elitas                       

Lietuvai šiame čempionate atstovaus 4 sportininkai, kurie dviguboje ultratriatlono distancijoje turės įveikti 7,6 km plaukimo Senvagės upe, 360 km važiavimo dviračiu ir 84,4 km bėgimo rungtis. Vyrų kategorijoje varžysis Renatas Orlovas, Armandas Rokas bei Laurynas Urbšys. Vienintelė Lietuvos atstovė moterų kategorijoje – Alina Ranceva, pernai tapusi pirmąja lietuve, kuri įveikė dvigubo nuotolio ultratriatloną. 

„Neabejoju, kad konkurencija bus didelė – susirinks geriausi viso pasaulio sportininkai, tarp kurių – ir praėjusių metų pasaulio čempionas. Kovos bus išties azartiškos ir įdomios, kadangi susitiks vienas kito verti varžovai. Tikimės, kad lietuviai pateks tarp prizininkų, o gal netgi turėsime savo pasaulio čempioną”, – vylėsi V. Urbonas.

Nors daug fizinės ištvermės pareikalausiančiame čempionate didesnę sportininkų dalį sudaro vyrai, tačiau, V. Urbono teigimu, moterų kategorijoje varžysis 8 moterys, iš kurių net 5, o taip pat ir lietuvę A. Rancevą, galima laikyti potencialiomis prizininkėmis.

Pasaulio ultratriatlono dalyvių startas – šeštadienį (27 d.) 9 val. Senvagėje, o finišas – sekmadienį (28 d.)  7 val. prie „Cido“ arenos. Prizininkų apdovanojimai, kur paaiškės ir Pasaulio ultratriatlono čempiono vardas, vyks sekmadienį 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių