Panevėžyje atidaroma sporto arena

Penktadienį duris atveria Panevėžio arena. Šis unikalus sporto kompleksas yra reikšmingas ne tik miestui, bet ir visai Lietuvai, nes tokio, olimpinius standartus atitinkančio, dviračių treko, koks yra sumontuotas naujojoje arenoje, neturi ne tik artimiausios mūsų kaimynės - Latvija ir Estija, bet ir Suomija bei Švedija.

Artimiausiu metu būtent į Panevėžį planuojama pritraukti tarptautinio masto dviračių varžybų bei renginių ir taip plėtoti šį profesionalųjį sportą mūsų šalyje.

"Labai džiaugiamės tuo, kad teko dalyvauti įgyvendinant šį milžinišką projektą. Arenos statyba buvo unikali ne tik mūsų šalies, bet ir visos Europos mastu. Prisidėję prie jos atsiradimo, mes dar kartą įrodėme, jog esame pajėgūs įgyvendinti tokio sudėtingumo projektus ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų",- teigia "Panevėžio statybos trestas" generalinis direktorius Dalius Gesevičius.

108 mln. Lt. kainavusi Panevėžio arena yra išskirtinis statinys ir tuo, jog tai pirmas tokio pločio dengtas pastatas Lietuvoje. Pastato plotis - net 120 metrų. Arenos aukštis - virš 27 metrų, o bendras plotas viršija 21 tūkst. kvadratinių metrų.

Įspūdingiausias objektas naujojoje arenoje yra olimpinius standartus atitinkantis, I kategorijos, 250 metrų ilgio dviračių trekas. Jį universalioje sporto arenoje suprojektavo Vokietijos kompanija „SportBau", kuri jau yra įrengusi 121 treką įvairiose pasaulio šalyse. Projektuoti Panevėžio arenos treką ėmėsi pats kompanijos vadovas, architektas Ralfas Šurmanas, kurio paskutinis darbas buvo dviračių trekas, įrengtas šią vasarą vykusiai Pekino olimpiadai.

Naujojoje Panevėžio arenoje krepšinio varžybas galės stebėti apie 5,6 tūkst. žiūrovų, koncertus ir kitokius pramoginius renginius - iki 7 tūkst., o dviračių lenktynes - 3,1 tūkst. lankytojų. Automobiliams šalia arenos pastatyti yra skirta 700 vietų.


Šiame straipsnyje: sportasPanevėžio arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių