A. Palšytė pagerino šuolių į aukštį šalies uždarų patalpų rekordą

Lietuvos uždarų patalpų rekordas, pakartotas absoliutus šalies rekordas, antra vieta prestižinėse šuolininkų varžybose bei pasiektas antras geriausias sezono rezultatas pasaulyje - tokį laimikį per vienerias varžybas pasiekė Airinė Palšytė.

Antradienį Vokietijoje vykusiose "Springer Meeting Cottbus" varžybose Lietuvos lengvaatletė peršoko kartelę, iškeltą į 198 cm aukštį, bei nusileido tik sezono lyderei Kamilai Licwinko iš Lenkijos.

A.Palšytė dar praėjusį šeštadienį sėkmingai atidarė žiemos sezoną, Hustopečės mieste (Čekija) peršokusi į 192 cm aukštį iškeltą kartelę.

"Po Hustopečes varžybų teko skristi į Lietuvą, per pusantros dienos pasiruošti egzaminui, o pirmadienį iškart po jo skristi į kitas varžybas, tad belieka pačiai tik eilinį kartą šiek tiek nustebti dėl tokio aukšto rezultato, nes savijauta nebuvo pati geriausia, - pasakojo A.Palšytė. - Labai džiaugiuosi, jog po truputį einu tikslo link. Ir tai nebūtinai yra du metrai, svajoju apie daugiau. Tačiau kol kas tiesiog stengiuosi pajausti skrydžio malonumą, o rezultatas ateis su laiku."

180 cm, 184 cm, 188 cm, 190 cm lietuvė įveikė pirmais bandymais, 194 cm aukštis pakluso iš trečio karto, 196 cm - pirmo, o rekordinis 198 cm - iš antro.

Varžybų nugalėtoja tapusi K.Licwinko paršoko į 200 cm aukštį iškeltą kartelę. Trečioje vietoje liko 196 cm įveikusi Europos čempionė Ruth Beitia iš Ispanijos.

"Sunku per tokį trumpą laiko tarpą (nuo varžybų Čekijoje iki starto Vokietijoje - aut. past.) pilnai atsigauti, juolab, kai tenka skristi su persėdimais ir kai turi papildomos veiklos. Labai džiugu, jog grįžusi po pirmųjų varžybų galėjau tiesiai iš oro uosto vykti pas masažuotoją. Manau, kad man labai pasisekė, jog Vilniuje turiu nuostabų žmogų bei puikų specialistą Zigmą Živatkauską, kuris, turbūt, bet kuriuo paros metu ir bet kurią savaitės dieną priims mane ir visada pasistengs padaryti taip, kad tiek aš, tiek mano raumenys jaustųsi kiek įmanoma geriau", - buvusį Virgilijaus Aleknos kineziterapiautą gyrė A.Palšytė.

198 cm aukštį Lietuvos šuolininkė įveikė trečią kartą karjeroje: pirmąsyk tą ji padarė Lietuvos čempionate praėjusių metų liepą, antrą kartą - rugpjūtį Vokietijoje.

Į Lietuvą A.Palšytė grįš ketvirtadienį, o šeštadienį startuos Vilniaus lengvosios atletikos manieže vyksiančiose LLAF taurės varžybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių