A. Palšytė: metai buvo kupini įvairių išgyvenimų

Antrus metus iš eilės geriausia Lietuvos lengvaatlete pripažinta šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, nepaisant nenusisekusios vasaros, džiaugėsi prabėgusiu sezonu.

25-erių metų A. Palšytė metų pradžioje pagerino Lietuvos rekordą (201 cm) ir tapo Europos uždarų patalpų čempione. Visgi prieš vasarą patirta kojos trauma sumaišė jos planus ir per likusį pusmetį ji galėjo džiaugtis tik pasaulio studentų žaidynių (universiados) bronzos medaliu.

„Iš tiesų metai galėjo būti geresni. Po geros metų pradžios tikėjausi puikaus sezono, bet sportas yra neprognozuojamas, o traumos yra neatsiejama sporto dalis. Apmaudu, kad viskas pasisuko ne ta linkme, bet iš kitos pusės, aš neturiu dėl ko liūdėti. Aukso medalis suaugusių uždarų patalpų Europos čempionate, aplenkiant varžoves 7 cm ir pakartotas Lietuvos rekordas manau yra labai svarbus pasiekimas ir vien dėl to metai yra labai geri, – kalbėjo A. Palšytė. – Vasara man nekaip susiklostė, bet pasaulio čempionate visgi užėmiau aukščiausią vietą savo karjeroje, todėl negaliu teigti, kad metai prasti. Metai buvo įdomus, kupini įvairių išgyvenimų“.

Jau antrus metus iš eilės A. Palšytė, kaip ir disko metikas Andrius Gudžius, savo rezultatais gerokai pranoksta kitus Lietuvos atstovus, todėl be didesnio vargo tampa geriausiais šalies lengvaatlečiais. Šuolininkė į aukštį mano, kad dabartiniai jaunimo rezultatai teikia vilčių, kad ateityje šiuose rinkimuose konkurencija bus įdomesnė.

„Turėdami tiek kylančių žvaigždžių ir tiek jaunimo, manau, kad po metų ar kiek vėliau mes su Andriumi sulauksime rimtos konkurencijos suaugusių. Kol kas orientuojuosi į savo rezultatus ir savo laimėjimus, o ne sekti, kaip sekasi kitiems“, – teigė A. Palšytė.

Gegužės mėnesį A. Palšytę sustabdė kojos trauma. Nors ji vėliau atsigavo ir dalyvavo pasaulio čempionate, galutinai pasveikti ji dar nespėjo. Sportininkė prisipažino, kad šią žiemą gali praleisti uždarų patalpų pasaulio čempionatą jeigu tai trukdys pasiruošti vasaros sezonui.

„Negaliu sakyti, kad 100 proc. yra viskas tvarkoje, šiuo metu į aukštį vis dar nešokinėju, o anksčiau tokiu periodu dažniausiai tai jau būdavo daroma. Vis dėlto jau vykau į sporto stovyklą, dirbame rimtai, tik krūvis yra kiek kitoks. Žiūrėsime, kaip viskas klostysis. Visgi visi suprantame, kad svarbiausias tikslas yra Tokijo olimpinės žaidynės, o ir kitos pagrindinės varžybose vyksta vasarą“, – kalbėjo A. Palšytė.

Keletą pastarųjų metų A. Palšytė šuolių į aukštį sektoriuje kovojo su viena labiausiai tituluotų šios sporto šakos atstove ispane Rutha Beitia. Ispanė, būdama 37-erių metų, sugebėjo triumfuoti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Šiais metais ispanė paskelbė baigianti savo karjerą. Pasak Airinės, ispanės sprendimą ji žinojo jau anksčiau, tačiau konkurencija šuoliuose į aukštį lieka didžiulė net ir pasitraukius olimpinei čempionei.

„R. Beitia buvo ta sportininkė, į kurią žiūrėdavau dar kai pati rimtai šiuo sportu neužsiminėjau. Tai daug metų buvo viena ryškiausių pasaulio šuolininkių į aukštį. Ji yra pavyzdys, kad net ir tokio amžiaus galima pasiekti tokių aukštų rezultatų. Ji apie karjeros pabaigą užsiminė dar 2012 metais, tačiau ji nusprendė dar pakovoti dėl savo svarbiausio tikslo – olimpinio aukso. Manau, kad tai pasiekusi, ji nusprendė, kad su sportu galima atsisveikinti ir atsiduoti šeimai, – pasakojo A. Palšytė. – Konkurencija pasaulyje vis tiek lieka didelė, auga daug perspektyvių šuolininkių iš Rusijos, Ukrainos, Lenkijos, Vokietijos, Italijos. Šiuo metu Europos čempionatas praktiškai prilygsta pasaulio pirmenybėms, todėl konkurencija liks arši. Vienai išėjus, jos vietą užims ne ką silpnesnė. Dėl to negalima niekada užmigti ant laurų ir reikia ruoštis naujiems iššūkiams“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alks

alks portretas
Nuostabaus grožio mergina...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių