Palangoje susirungs geriausi šalies lengvaatlečiai

  • Teksto dydis:

Savaitgalį į Palangą suvažiuos geriausi šalies lengvaatlečiai – penktadienį didžiausiame šalies kurorte prasidės dvi dienas truksiantis Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas. Šalies pirmenybės sutaps su rekonstruoto Palangos stadiono, kuris dabar atitinka tarptautinius lengvosios atletikos standartus, atidarymu.

Renginiai - nemokami

Dvi dienas – rugpjūčio 7-8 d. – vyksiančio čempionato metu žiūrovai išvys geriausius šalies lengvaatlečius. Stebėti visas čempionato kovas žiūrovai kviečiami nemokamai.

Lietuvos čempionato bei stadiono atidarymo ceremonija vyks penktadienį 16 val. 30 min., iš karto jai pasibaigus prasidės čempionato kovos. Antrąją Lietuvos pirmenybių dieną, šeštadienį, varžybos prasidės 16 val.

Intriguojančios kovos

Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas Palangoje rengiamas pirmą kartą šalies istorijoje. Pasak Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidento Eimanto  Skrabulio, tokį pasirinkimą lėmė ne tik atnaujinta Palangos sporto bazė, bet ir faktas, jog vasarą didžiausiame šalies kurorte gausu poilsiautojų, tarp kurių nemažai ir sporto mėgėjų.Labai norisi, kad mūsų sportininkai startuotų lydimi žiūrovų ovacijų, nes tai tampa motyvacija prieš startą. Manau, kad Palangoje subursime didelį sirgalių skaičių“, – sakė Lengvosios atletikos federacijos prezidentas.

Neabejojama, jog Palangoje šį savaitgalį virs įnirtingos sportinės kovos, kadangi kurorte vyksiantis Lietuvos čempionatas yra paskutinė galimybė sportininkams įvykdyti pasaulio lengvosios atletikos čempionato, rugpjūčio 22-30 dienomis vyksiančio Kinijoje, normatyvus. Iki šiol teisę dalyvauti pasaulio čempionate yra iškovoję 17 Lietuvos lengvaatlečių, tačiau dalis jų dėl traumų arba prastos sportinės formos į Kiniją nevyks.

Geras įspūdis

Iki Lietuvos lengvosios atletikos čempionato likus keletui dienų, stadione „verda“ sportinis gyvenimas – dalis sportininkų jau antrą savaitę pluša treniruočių stovykloje Palangoje, kur turi galimybę susipažinti su renovuotu miesto stadionu. Jis lengvaatlečiams paliko gerą įspūdį.

Beje, vieni iš pirmųjų rekonstruotą stadioną išbandė ir įvertino Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariai, liepą Palangoje surengę treniruočių stovyklą. 

Ką tik renovuotas

Palangos miesto stadiono rekonstrukcijos metu buvo įrengtas naujas stadiono dangos sluoksnis, taip pat – speciali, stadionams ir aikštynams pritaikyta lietaus surinkimo nuotekų sistema, elektros tinklai, pakeista laistymo sistema.

Įrengti ir šuolių į tolį, rutulio stūmimo, disko ir kūjo metimo sektoriai – siekta, kad devynis bėgimo takus turintis stadionas atitiktų tarptautinius reikalavimus, ir Palangoje galėtų vykti itin aukšto lygio respublikinės bei tarptautinės lengvosios atletikos varžybos.

Tuo kompleksiškas sporto bazės sutvarkymas nesibaigs: ateityje numatoma atnaujinti stadiono veją, greta stadiono esančiose laisvose erdvėse įrengti pagalbinę futbolo aikštę su dirbtine danga (jau birželį bus baigtas rengti šio stadiono techninis projektas) bei keturis atvirus teniso kortus.

Labai reikalingas

Palangos stadionas vienintelis šalyje turi devynis bėgimo takus, ir tai netruks įvertinti bėgikai – lengvosios atletikos specifika yra tokia, jog vykstant greitam bėgimui ratu, bėgantysis pirmuoju taku jau prieš startą turi „nuskriaustojo“ poziciją. Esant devyniems takams, varžybų metu galima pirmojo tako nenaudoti, tada visi sportininkai, bėgdami antruoju – devintuoju takais, startuoja vienodomis sąlygomis. Tai gali turėti įtakos geresniems pasiekimams.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas E. Skrabulis, įvertinęs rekonstruotąjį stadioną, teigė esantis juo patenkintas. „Galime tik pasidžiaugti, kad Palangos stadionas po daugelio metų bus prikeltas savo pagrindinei funkcijai. Tai, be abejo, reikalinga ne tik sportininkams – lengvaatlečiams, futbolininkams, kitų sporto šakų atstovams – bet ir miesto bendruomenei, poilsiautojams. Juk sukurta sporto infrastruktūra taps viena iš priežasčių, kad Palangoje bus pilnesni ir viešbučiai, ir restoranai, ir sporto bazės“, – sakė E. Skrabulis.

Dėmesys – sporto bazei

Rekonstruotas miesto stadionas – dar vienas žingsnis, kurį žengė Palanga, pastaruoju metu intensyviai gerinanti sporto infrastruktūrą kurorte. Kiek daugiau nei prieš metus duris atvėrė naujas universalus sporto kompleksas, atnaujintas bei naujais įrenginiais praturtintas per pušynus, šalia jūros besidriekiantis bėgimo takas „Labrytys“, mieste įrengta ne viena aikštelė su lauko treniruokliais.

Pasak Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus, taip siekiama, kad puikiomis gamtinėmis sąlygomis pasižyminčiame kurorte galėtų treniruotis ir varžybas rengti sportininkai profesionalai bei mėgėjai ir iš Palangos, bet ir iš visos Lietuvos bei užsienio. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių