Pagerbti šalies sportui nusipelnę asmenys

Ketvirtadienį Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete (LTOK) buvo pagerbti sportui nusipelnę žmonės. Ceremoniją pradėjo LTOK viceprezidentas ir etikos komisijos pirmininkas Arvydas Juozaitis, už kilnų sportinį elgesį apdovanojęs Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos garbės prezidentą, mokytoją, trenerį ir kūno kultūros dėstytoją Romą Bernotą bei jaunąjį sportininką Žygimantą Matusevičių.

LTOK kiekvienais metais renka ir apdovanoja žmones, nusipelniusius sportui, visą gyvenimą skyrusius sportui, skleidžiantiems olimpines vertybes, esančius puikiu pavydžiu visuomenei, tuos, kurie nesavanaudiškai elgėsi sporto varžybose ir gyvenime, ištiesė pagalbos ranką varžovui, išsiskyrė ypatingu kilnumu.

Romas Bernotas yra parengęs ne vieną sportininką ir visą gyvenimą atidavęs sportui. Jis yra įvairių Lietuvos istorinių įvykių ir datų paminėjimui skirtų bėgimo renginių iniciatorius ir vykdytojas. "Gyvybės ir mirties keliu", "Medininkai - Vilnius", "Baltijos kelias" ir kiti bėgimo renginiai yra žinomi tarptautiniu mastu. Už gyvenimo nuopelnus ir sporto ir kultūros sklaidą A. Juozaitis R. Bernotui įteikė LTOK garbės diplomą.

Žygimantas Matusevičius buvo įvertintas už tai, kad rodo įkvepiantį pavyzdį kiekvienam. "Žygimantas mokosi Kauno P. Daunio aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre, mokosi puikiai", - siūlydama kandidatą Lietuvos kilnaus sportinio elgesio apdovanojimams rašė olimpietė Birutė Statkevičienė.

Pats blogai matydamas Žygis visada į treniruotes atveda pasaulio neįgaliųjų plaukimo čempionatui besiruošiantį aklą plaukiką Mindaugą Dvylaitį. Žygimantas taip pat lanko plaukimo treniruotes ir dalyvauja aklųjų plaukimo varžybose. Už kilnų elgesį ir pagalbą kitiems Žygimantas buvo apdovanotas LTOK garbės diplomu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių