Pagerbė geriausiuosius, padėkojo rėmėjams

  • Teksto dydis:

"Ačiū jums už tai, kad įkvepiate neriboti iššūkių, o kelti iššūkius tik ribotumui", – pagerbdamas iškiliausius šalies paralimpiečius pabrėžė Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Įteikė ir premijas

Svariausių rezultatų 2019-aisiais pasiekę paralimpinio sporto atstovai, treneriai ir organizatoriai, neįgaliųjų sporto klubai apdovanoti judėjimo "Parateam Lietuva" renginyje.

Į geriausių sportininkų penketuką buvo išrinkti lengvaatlečiai Kęstutis Skučas (1 500 m lenktynės vežimėliuose, 6-oji vieta pasaulio čempionate), Andrius Skuja (rutulio stūmimas, 6-oji vieta pasaulio čempionate) ir Jonas Spudis (ieties metimas, 7-oji vieta pasaulio čempionate) bei aklųjų riedulio (golbolo) rinktinės žaidėjai Mantas Panovas ir Justas Pažarauskas (1-oji vieta paralimpinės atrankos turnyre ir Europos čempionato bronzos medaliai).

Kiekvienam sportininkui įteikti tūkstančio eurų vertės čekiai, jų treneriams – laisvalaikio prizai.

Tūkstančio eurų premijomis apdovanoti "Metų proveržio" ir "Metų trenerio" nominacijų laureatai.

"Metų proveržiu" tapo bėgikė Aušra Garunkšnytė, užėmusi ketvirtąją vietą Londono maratone ir pirmoji iš Lietuvos sportininkų iškovojusi kelialapį į Tokijo paralimpines žaidynes.

Bėgikės treneris Linas Balsys paskelbtas "Metų treneriu". Aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre kūno kultūros mokytoju dirbantis L.Balsys – Atėnų paralimpiados prizininkas.

Įvertino sporto klubus

Lietuvos paralimpinio komiteto (LPK) vadovas Mindaugas Bilius specialų apdovanojimą "Už indėlį į paralimpinio sporto vystymą" įteikė pagrindinio LPK partnerio UAB "Euloto" direktoriui Mantui Lebedžinskui.

"A.Garunkšnytės aklųjų riedulio rinktinės startai, lėmę vietas Tokijo paralimpiadoje, finansuoti rėmėjų lėšomis. Labai vertiname savo partnerius, jų stabilią ir labai reikalingą paramą", – tvirtino M.Bilius.

Po tūkstantį eurų įteikta 2019-aisiais sėkmingiausiai dirbusiems neįgaliųjų sporto klubams.

Tarp apdovanotųjų – Alytaus "Alytupis", Kauno RSK, Marijampolės "Siekis", Šiaulių "Entuziastas", "Šiaulietis", Vilniaus "Feniksas", Kauno "Sveikata", Panevėžio "Šviesa", Šiaulių "Perkūnas", Vilniaus "Šaltinis".

Žinomi ir nauji veidai

2020 m. Lietuvos paralimpinę rinktinę sudaro 15 individualių rungčių sportininkų, tarp kandidatų į ją – 12 atletų.

Rinktinėje – lengvaatlečiai Ramunė Adomaitienė, A.Skuja, Egidijus Valčiukas, Danas Sodaitis, Ramūnas Verbavičius, Donatas Dundzys, J.Spudis, K.Skučas, A.Garunkšnytė ir Eugenijus Vaičaitis, plaukikas Edgaras Matakas, dziudo kovotojas Osvaldas Bareikis, irkluotojas Augustas Navickas, triatlonininkas Ernestas Česonis ir šaulė Raimeda Bučinskytė.

Kandidatų gretose – lengvaatlečiai Modestas Grauslys, Juozas Eigminas, Silva Koveraitė, Oksana Dobrovolskaja, Augustas Vaitaitis, Petras Krapikas ir Povilas Krapikas, plaukikai Mindaugas Dvylaitis, Paulius Ašmontas ir Gabrielė Čepavičiūtė, šaudymo iš lanko atstovas Rolandas Baranauskas ir sunkiaatletė Karolina Lingytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių