Pabėgėlių dienos proga – bėgimas Palangos oro uoste

  • Teksto dydis:

Birželio 20 d. Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija kartu su „Lietuvos oro uostais“ kviečia žmogaus teisių bei sveikos gyvensenos entuziastus į Palangos oro uoste vyksiantį bėgimą „Kai finišo linija – tik pradžia“.

Minės Pasaulinę pabėgėlių dieną

„Kai finišo linija - tik pradžia“ siekia atkreipti visuomenės dėmesį į šiandieniniame pasaulyje vykstančius migracinius procesus ir išreikšti paramą daugiau kaip 50 milijonų žmonių visame pasaulyje, kurie dėl karo ar persekiojimo buvo priversti tapti pabėgėliais, palikti savo namus, draugus bei artimuosius.

Renginio data pasirinkta neatsitiktinai. Lygiai prieš 15 metų Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja birželio 20-ąją paskelbė Pasauline pabėgėlių diena. Oficialiai diena pradėta minėti nuo 2001-ųjų, Ženevos konvencijos "Dėl pabėgėlių statuso" penkiasdešimtmečio proga.

„Šis bėgimas – daugiau nei tik sporto renginys“, - teigė Šarūnas Sodonis, LRKD ryšių su visuomene koordinatorius. „Kaip žmogaus teisių aktyvistas, džiaugiuosi galimybe pagerbti pabėgėlių ryžtą, drąsą ir siekius atkurti savo gyvenimus saugioje valstybėje. Be to, dalyvavimas renginyje man tapo asmeniniu iššūkiu, paskata treniruotėms bei vis aukštesnių rezultatų siekimui. Tikiuosi, kad tokiu jis taps ir kitiems.“

Bėgikams – prizai ir atminimo dovanos

Visiems, nepriklausomai nuo distancijos pasiekusiems finišą per kontrolinį laiką, bus įteikti atminimo medaliai, o pirmąsias tris vietas 20 km distancijoje užėmę vyrai ir moterys bus apdovanoti taurėmis.

Dalyviai varžysis ir dėl kitų, renginio rėmėjų įsteigtų prizų: bendrovės „airLituanica“ suteiktų dviejų bilietų skrydžiui pasirinktu maršrutu, specializuotos bėgimo avalynės bei aprangos gamintojo „Saucony“ prizų bei kitų dovanų.

Dalyvio mokestis – laisvanoriška auka

Atsižvelgdami į savo pasirengimą, bėgikai galės rinktis 20 km, 10 km ar 5 km distancijas, vaikams bus paruošta trumpesnė, specialiai jiems skirta trasa.

Dalyvio mokestis taikomas nebus, tačiau kiekvienas pagal galimybes galės skirti auką Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijai bei paremti organizacijos veiklą ir misiją – teikti pagalbą nelaimės ištiktiems žmonėms, saugoti jų sveikatą, gyvybę ir orumą.

Išbandyti pakilimo tako tvirtumą galės tik užsiregistravę bėgikai. Dalyvių skaičius – ribotas, tad organizatoriai kviečia registruotis jau dabar. Daugiau informacijos ieškokite LRKD interneto svetainėje bei renginio Facebook paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių