Paaiškėjo Europos jaunimo paplūdimio tinklinio čempionate dalyvausiantys lietuviai

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Vilniuje vyko jaunųjų Lietuvos paplūdimio tinklininkų kovos. "Credit24" aikštyne prie Baltojo tilto sportininkai kovėsi atrankos varžybose dėl teisės atstovauti Lietuvai Europos jaunimo (iki 22 metų) čempionate.

Europos U-22 pirmenybės birželio 15-18 dienomis vyks Badene (Austrija).

Dėl vienintelio kelialapio vaikinams kovėsi penkios poros, o nugalėtojais tapo Patrikas Stankevičius ir Matas Navickas. Jie pusfinalyje 2-0 (21:14, 21:13) nugalėjo Martino Jesipenkos bei Mariaus Malinausko duetą, o intriguojančiame finale 2-0 (21:13, 21:17) įveikė Artūro Vincelovičiaus ir Edvino Vaškelio duetą.

"Būtent šiai dienai atrodėme geriausiai, todėl ir pavyko nugalėti. Man su M. Navicku jau pernai teko žaisti vieną turnyrą kartu, o praėjusią vasarą katu treniravomės pas Gilbertą Kerpę, todėl treniruočių procese matėme tą pačią metodiką. Matas žino, kaip žaidžiu aš, o aš žinau, kaip žaidžia Matas. Dėl to mums užteko poros treniruočių kartu ir jau jaučiame vienas kitą", - pasakojo P. Stankevičius.

Šioje atrankoje turėjo dalyvauti dar viena perspektyvi Lietuvos pora - Aurimas Mazūras ir Audrius Knašas - bet dėl traumos jie varžytis negalėjo.

Nors P. Stankevičius ir M. Navickas Europos U-22 čempionate bus jaunesni už daugelį varžovų, jie Austrijoje ketina kautis su visais.

"Europos čempionate dauguma žaidėjų bus šiek tiek vyresni, tačiau mūsų tikslai yra kuo geriau pasirodyti ir užimti kiek įmanoma aukštesnę vietą", - pabrėžė P. Stankevičius.

Kelialapį į Europos jaunimo čempionato merginų turnyrą jau turi Urtės Andriukaitytės ir Irinos Zobninos duetas. Jos į pagrindinį turnyrą iškart pateko pagal Tarptautinės tinklinio federacijos (FIVB) reitingą.

Tai atvėrė kelią Lietuvai atstovauti ir antrajai porai, kuria tapo Ieva Vasiliauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė. Jos lemiamoje kovoje užtikrintai 2-0 (21:4, 21:17) nugalėjo Agniešką Paškevič ir Jekateriną Kovalskają.


Šiame straipsnyje: Tinklinispaplūdimio tinklinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių