Paaiškėjo 19-ųjų 1006 km lenktynių data

Automobilių sporto ir ypač ilgų nuotolių lenktynių aistruoliai jau gali nebesukti galvos ką veiks kitų metų liepos 18-21 dienomis. Būtent priešpaskutinį liepos savaitgalį Palangoje vyks tradicinės, jau 19-osios jų istorijoje 1006 km automobilių žiedinės lenktynės.

„Tapo tradicija, kad labiausiai prestižinis šalyje automobilių sporto renginys - 1006 km lenktynės, be pertraukų vykstančios nuo pat 2000-ųjų, didžiausią mūsų vasaros kurortą kasmet sudrebina vidurvasarį, - sakė lenktynių organizatorius, VŠĮ „Promo events“ direktorius Darius Jonušis. - Šią datą jau spėjo įsidėmėti daugelis ne tik mūsų šalies, bet ir užsienio greičiausiųjų žiedo meistrų, lenktyniaujančių Palangoje. Tad visus juos - lenktynių senbuvius ir naujokus, būsimuosius debiutantus, mielai kviečiame 2018 metų liepos 18-21 dienomis į Palangą pasivaržyti 1006 km distancijoje“.

Oficialią šių lenktynių registracijos pradžią organizatoriai ketina paskelbti iškart po naujųjų.

Varžybose vyraujanti pakili atmosfera tradiciškai gaubia ne tik laikinąjį lenktynių miestelį, bet ir persikelia į kurorto gatves, kuriose vyksta didžiulio poilsiautojų dėmesio susilaukianti varžybų atidarymo ceremonija, įvairūs paradai, lenktyninės technikos pristatymai.

„Kasmetinis automobilių maratonas garsina ne tik sumanius, nuolat ieškančius naujovių varžybų organizatorius, bet ir daugelio pamėgtą mūsų kurortą, kuris daugybės lenktynininkų sutikimui rengiasi su ypatinga atida, - sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus. - Džiaugiuosi, kad kasmet į lenktynes atvyksta vis daugiau užsienio šalių sportininkų, kuriems Palanga visai savaitei tampa antraisiais namais ir kurie, sugrįžę namo, nešykšti palankių atsiliepimų ne tik apie lietuvišką svetingumą, bet ir kasmet vis gražėjančią Palangą“.

Palangoje kasmet vykstančias maratonines automobilių lenktynes daugelis vertina kaip unikalų renginį, dovanojantį nepakartojamų įspūdžių bei gerą nuotaiką netgi tiems, kam automobilių sportas ne numeris vienas, todėl nenuostabu, kad lenktynių miestelyje renginio dienomis apsilanko labai daug vaikų ir dailiosios lyties atstovių.

Visgi tradicinės 1006 km lenktynės Palangoje - tikras automobilių sporto festivalis, kurio programoje - nemenka varžytuvių ir įvairiausių nuo automobilių bei lenktynių neatsiejamų atrakcijų puokštė.

„Džiaugiuosi, kad sulaukusios pilnametystės šios lenktynės kasmet mums teikia vis įspūdingesnių, profesionalesnių ir inovatyviais sprendimais pripildytų potyrių, kuriais dar ilgai dalinamės nutilus šventinio savaitgalio pajūryje motorų gausmui, - sakė Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Romas Austinskas. - Mums, automobilių sporto organizatoriams, labai svarbu, kad po šio žiūrovų pamėgto ir gausiai lankomo renginio stogu vietos sau randa ir „drago“, ir drifto, ir greituminio slalomo čempionatų etapų lenktynės. Varžybų organizatoriai čia jau keli metai paeiliui atranda galimybių debiutuoti mėgėjams ir automobilių sporto pradžiamokslio - slalomo varžybose, todėl netenka stebėtis, kad 1006 km lenktynės kasmet tampa vis populiaresnės“.

Pernai 1006 km lenktynėse Palangoje startavo 41 komanda, kurių sudėtyje buvo 137 sportininkai ir 41 komandų vadovas iš devynių valstybių - Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Belgijos, Olandijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Izraelio ir Filipinų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių