Olimpinių bilietų skandalas: TOK kaltina ir V. Zubernį

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) žada įvertinti buvusio generalinio sekretoriaus Vytauto Zubernio elgesį, kai gaus visą informaciją iš Tarptautinio olimpinio komiteto dėl jo vaidmens Londono olimpinų žaidynių bilietų perpardavinėjimo skandale.

„LTOK kreipėsi į TOK su prašymu perduoti visą žurnalistinio tyrimo metu surinktą informaciją ir, gavusi bei įvertinusi ją, svarstys, kokių tolesnių veiksmų V.Zubernio bei įgaliotojo bilietų platintojo atžvilgiu bus imtasi“, - rašoma ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai.

LTOK pabrėžė, kad „itin rimtai vertina bet kokius galimus veiksmus, susijusius su galima neteisėta veika ir galima žala olimpinio judėjimo reputacijai“.

TOK paskelbė, kad tuometinis Lietuvos tautinio olimpinio komiteto generalinis sekretorius V.Zubernis pakenkė olimpinio judėjimo reputacijai ir pažeidė elgesio kodeksą, kai įsitraukė į Londono olimpinių žaidynių bilietų perpardavinėjimo skandalą.

V.Zubernis yra vienas iš šešių asmenų, kurie įvardyti komiteto trečiadienį paskelbtoje ataskaitoje. Ataskaitą parengė Tarptautinio olimpinio komiteto etikos komisija. Išvadose pabrėžiama, kad V.Zubernis nusižengė jau ne pirmą kartą.

„Atsižvelgusi į visus įrodymus ir savo įžvalgas, Komisija pastebi, kad sutikdamas trečios šalies prašymu išpirkti bilietus su tikslu juos perparduoti, nors LTOK ir jo įgaliotas bilietų perpardavinėtojas buvo įspėti po olimpinių žaidynių Vankuveryje dėl tų pačių taisyklių pažeidimo ir įsipareigojo taip nebesielgti, V.Zubernis nesugebėjo laikytis savo įsipareigojimų, kurių vykdymas stebimas“, - rašoma ataskaitoje.

„Tokiu būdu atsidūręs pakartotinio pažeidėjo (recidyvisto) pozicijoje, V.Zubernis nesilaikė TOK elgesio kodekso ir susitarimo su LOCOG (Londono olimpinių žaidynių organizaciniu komitetu - red.), suteršdamas Olimpinio judėjimo reputaciją“, - rašoma dokumente.

LTOK savo pranešime aiškina, kad TOK nekaltina V.Zubernio nelegaliai prekiavus bilietais - LTOK vertinimu, „šiuo atveju kalba eina apie nepakankamą trečiosios šalies veiklos kontrolę“.

Ši ataskaita parengta po britų savaitraščio „The Sunday Times“ publikacijos. Birželio mėnesį šis laikraštis pranešė, kad oficialaus bilietų pardavimo agento kelionių agentūros „Baltic Clipper“ atstovė Asta Žirlytė siūlė įsigyti bilietų juodojoje rinkoje, kuriuos ji teigė nuslėpusi.

Tuomet V.Zubernis BNS sakė, kad „neteisėtų veiksmų Lietuvoje tikrai nebuvo“, ir tokie atsakymai buvo išsiųsti žaidynių organizaciniam komitetui bei Tarptautiniam olimpiniam komitetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŠŠKE

ŠŠKE portretas
Kur Zubernis bedirbo, ten visad nusidriekdavo neaiškumo šleifas. Gaila, kad ir olimpiniame jis pasižymėjo ne kaip sąžiningas , o kaip pelno ieškantis funkcionierius, todėl ir nenorima Aleknos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių