Olimpiniame sezone – istorinė sporto klubo „Cosma“ lengvaatlečių sėkmė

  • Teksto dydis:

Legendinė Lietuvos lengvaatletė Ana Ambrazienė šypsosi. Vilniaus sporto klubo „Cosma“ lengvaatlečiams sezonas klostėsi neįtikėtinai gerai. Medalis, geriausiai pasirodę olimpiečiai, tradicinės pergalės Lietuvoje bei įspūdingas debiutas Europoje – metų derlius „Cosma“ klubui buvo itin gausus.

„Sezoną vertinu puikiai – klubų čempionate, LLAF taurės varžybose, iškovojome pirmąsias vietas. Tikrai nemažai sportininkų dalyvavo Europos čempionate, olimpiadoje. Jei iš visų klubų po tiek turėtumėme, tai ir aukštų vietų būtų daugiau“, – tikino klubo direktore dirbanti A.Ambrazienė.

Olimpinėse žaidynėse penki iš 16 lengvaatlečių atstovavo „Cosma“ ir keturi užėmė aukščiausias vietas – į finalus pateko disko metikai Zinaida Sendriūtė (10 vieta), Andrius Gudžius (12 vieta) ir šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė (13 vieta), valia nustebino pragariškomis sąlygomis 17-ta finišavusi maratonininkė Diana Lobačevskė.

Medalius į Lietuvą pargabeno Europos čempionate sidabrą iškovojusi A.Palšytė, kuri taip pat buvo ketvirta pasaulio uždarų patalpų čempionate Portlande (JAV).

Vis tik svarbiausiu startu tapo Europos čempionų klubų taurės varžybos – elitinis Senojo žemyno čempionatas, kuriame teisę startuoti gali iškovoti ne daugiau aštuonių pajėgiausių klubų. Praėjusiais metais vietas Europos elite vyrų ir moterų „Cosma“ ekipos išsikovojo Slovakijoje. Šiais metais sostinės klubo laukė daug rimtesnis iššūkis Turkijoje.

Debiutuoti pavyko sėkmingai – tiek vyrai, tiek moterys liko tik per plauką nuo medalių – ketvirti.

„Nerimavome, kad išsilaikyti aukščiausioje lygoje gali nepavykti, bet, pasirodo, kad mes irgi ne iš kelmo spirti. Nudžiugino lengvaatlečių kovingumas sezono pradžioje. Moterys galėjo užimti net ir trečią vietą, bet vis tiek pasirodė gerai, o dalyvavome tik pirmą kartą“, – džiaugėsi A.Ambrazienė.

Lengvoji atletika pasaulyje tampa vis labiau subrendusių atletų sporto šaka ne vien ištvermės rungtyse: ispanų šuolininkė į aukštį Ruth Beitia pirmą kartą olimpine čempione tapo būdama 36-erių, 100 m varžybose įspūdingus rezultatus demonstravo 40-etis Kimas Collinsas. Lietuvoje didžioji dalis lengvaatlečių karjeras sustabdo baigę mokyklas ar universitetus, tad vienas iš „Cosma“ tikslų yra padėti išsaugoti talentus sporte: jauniausiam klubo nariui yra vos 16 metų, o vyriausiai – arti 40-ies!

Nepaisant to, kad „Cosma“ 2016 metais tarptautinėse varžybose pasirodė sėkmingiausiai iš visų Lietuvos sporto klubų, vilniečiai sulaukia ženkliai mažiau savivaldybės paramos nei kiti klubai.

„Sporto klubas „Cosma“ yra stipriausia ne tik Vilniaus, bet ir visos Lietuvos komanda tarp visų sporto šakų. Pirmą kartą šalies istorijoje dalyvavome tarp aštuonių stipriausių Europos klubų – tarsi krepšinio Eurolygoje, – teigė A.Ambrazienė. – Savivaldybės parama tokiam klubui yra būtina. Tada mūsų miesto komanda galėtų tapti ir stipriausiu Europos klubu. Su tokia sportiška nuotaika ir norime žengti į 2017 metus!“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių