„Olimpinės kartos“ mokymai Druskininkuose

  • Teksto dydis:

Penktadienį, dieną prieš „LTeam“ olimpinį žiemos festivalį, Druskininkuose, Jaunimo užimtumo centre į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) projekto „Olimpinė karta“ mokymus susirinko 70 mokinių ir 20 mokytojų iš 16 Lietuvos mokyklų.

Mokiniai sėmėsi patirties iš patyrusių lektorių – mokėsi organizuoti sporto renginius, juos aprašyti ir fotografuoti. Kaip parengti sporto renginio planą ir jį įgyvendinti mokiniams pasakojo neformaliojo ugdymo ekspertas Donatas Petkauskas, žurnalistė Kamilė Baubinaitė atskleidė šiuolaikinės žurnalistikos ypatybes, o fotografijos paslaptimis dalinosi fotografas Vytautas Dranginis. Tą pačią dieną dalykines ir asmenines kompetencijas atskiroje sesijoje tobulino ir mokytojai – ieškojo būdų, kaip iššūkius, su kuriais susiduria pedagoginiam darbe, išspręsti per sportą. Pedagogams sesiją vedė Mykolo Riomerio universiteto dėstytoja Neringa Kruopkaitienė.

„Lietuvoje panašių mokymų vyksta labai nedaug. Mes suteikiame galimybę mokiniams pasisemti žinių iš profesionalių žurnalistų ir fotografų, norime jaunimą įkvėpti būti aktyviais savo mokyklų bendruomenėse – organizuoti renginius, imtis iniciatyvos, spręsti problemas ir įtraukti kitus į bendrą veiklą. Kiekvieną kartą „Olimpinės kartos“ mokymai sulaukia vis didesnio mokinių ir pedagogų susidomėjimo, tai patvirtina, kad tokių praktinių užsiėmimų labai reikia. Labai paprasta rasti ryšį su jaunimu per sportą, tikimės, kad „Olimpinės kartos“ mokymai ne tik įkvėps jaunimą sportuoti, bet ir padės atrasti save, galbūt paskatins rinktis su sportu susijusias specialybes,“ – sakė LTOK olimpinio švietimo programų vadovė Vita Balsytė.

Mokymuose dalyvavusiems mokiniams ir pedagogams diplomus įteiks LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, o šeštadienį mokiniai įgytas žinias pritaikys praktikoje – Druskininkų „Snow arenoje“ vyksiančiame „LTeam“ olimpiniame žiemos festivalyje jie taps jaunaisiais korespondentais bei fotografais ir turės atlikti lektorių skirtas užduotis.

Grįžę į savo mokyklas moksleiviai rengs sporto renginių projektus ir galės pretenduoti į LTOK paramą jų finansavimui.

„Olimpinė karta“ yra jau daugiau kaip dešimtmetį įgyvendinamas LTOK projektas, kurio tikslas – skleisti olimpines idėjas švietimo įstaigose. Prie projekto jau prisijungė daugiau nei šimtas mokyklų ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų iš visos Lietuvos.


Šiame straipsnyje: LTeamOlimpinė kartaLTOK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių