Nokautų meistras grįžta į ringą

Traumą išsigydęs boksininkas Egidijus Kavaliauskas grįžta į profesionalų ringą – netrukus paaiškės, su kuriuo varžovu jam teks susikauti balandžio 8-ąją.

Pertrauka be bokso

Oksnarde (Kalifornija, JAV) įsikūrusioje Roberto Garcios bokso akademijoje sportuojantis 28-erių kaunietis pernai lapkritį rengėsi akistatai su grėsmingu priešininku – 30-mečiu venesueliečiu Juanu Ruizu.

Deja, per treniruotę E.Kavaliauskas susižeidė – skilo pėdos kaulas, todėl dvikova su J.Ruizu buvo atšaukta, o reabilitacija užtruko beveik du mėnesius.

"Stiprinsiu rankas", – apie pertrauką be bokso sakė Egidijus, ir be to garsėjantis itin stipriais smūgiais.

Iki šiol Lietuvos boksininkas, dar vadinamas nuožmia kovos mašina (angl. mean machine), profesionalų ringe laimėjo visas savo penkiolika dvikovų iš eilės, dvylika iš jų – nokautais.

E.Kavaliauskas pastaruoju metu Pasaulio bokso organizacijos (WBO) reitingų pusvidutinio svorio kategorijos (iki 66,68 kg) lentelėje yra vienuoliktas.

Kausis šešis raundus

Balandžio 8-ąją Merilendo "MGM National Harbor" viešbučio sporto komplekse bus surengtas profesionalų bokso vakaras.

Jo pagrindiniai akcentai – dvi titulinės kovos, o jėgas išmėgins agentūros "Top Rank", su kuria sutartį yra pasirašęs ir E.Kavaliauskas, atstovai ukrainiečiai Vasilijus Lomačenka ir Aleksandras Usikas.

29-erių V.Lomačenka gins WBO antrojo puslengvio svorio kategorijos (iki 58,97 kg) pasaulio čempiono titulą – kausis su amerikiečiu Jasonu Sosa.

Tokia pat misija laukia ir A.Usiko, WBO pirmojo sunkaus svorio kategorijos (iki 90,72 kg) pasaulio čempiono – jis sieks atsilaikyti prieš JAV boksininką Michaelį Hunterį.

Varžybų programoje numatyta ir E.Kavaliausko šešių raundų dvikova, su kuo – paaiškės artimiausiu metu.

Egidijaus, kaip ir kito Lietuvos boksininko profesionalo Virgilijaus Stapulionio, taip pat V.Lomačenkos, A.Usiko, kitų žinomų kovotojų – ukrainiečių Viačeslavo Glazkovo, Aleksandro Gvozdiko, rusų Sergejaus Kovaliovo ir Jevgenijaus Gradovičiaus vadybininkas – Egis Klimas.

Įdėmūs ekspertų žvilgsniai

Komercinio bokso televizijos kanalo "BoxNation" eksperto Glynno Evanso nuomone, E.Kavaliauskas kartu su A.Gvozdiku bei meksikiečiais Diegu De La Hoya ir Josephu Diazu jaunesniuoju bei iš Haičio kilusiu Ericksonu Lubinu – ne JAV, bet vadinamieji odinės pirštinės imigrantai, kuriuos šiemet verta stebėti itin įdėmiai.

"Jis jau įrodė esąs labai talentingas, perspektyvus kovotojas ir turi šansų pasiekti savo svajonę – tapti pirmuoju Lietuvos boksininku, iškovojusiu pasaulio profesionalų čempiono titulą. Anot trenerio R.Garcios, šis lietuvis – darbščiausias iš visų jo auklėtinių", – teigė G.Evansas.

Žurnalo "Boxing Monthly" apžvalgininkas Markas Butcheris rašė: "Egidijaus jėga ir agresyvumas negali nežavėti. Vis dėlto jam dar neteko susikauti su elitiniais varžovais, todėl 2017-ieji greičiausiai bus lemtingi lietuvio karjeroje."


Šiame straipsnyje: Egidijus Kavaliauskasboksas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dargyvas

Dargyvas portretas
Sėkmės, Mes Tavimi didžiuojamės
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių