Nežinią nutraukusi R. Meilutytė: pasitikiu naujuoju treneriu

„Labai noriu mokytis universitete Lietuvoje. Tikiuosi, kad nuo rudens jau tapsiu studente“, – šypsojosi Rūta Meilutytė. Garsiausia šalies plaukikė trečiadienį patvirtino, jog savo sportinę karjerą perkelia į Kauną.

Po Rio de Žaneiro žaidynių su buvusiu treneriu Johnu Ruddu išsiskyrusi olimpinė ir pasaulio čempionė bene pusmetį rinkosi, kurioje šalyje tęsti savo sportinius žygius. J.Ruddui priėmus pasiūlymą tapti Airijos rinktinės treneriu, lietuvė dairėsi naujo specialisto. Šiandien Kauno mero Visvaldo Matijošaičio kabinete surengtoje spaudos konferencijoje R.Meilutytė atskleidė kortas.

„Turėjau naujų variantų visame pasaulyje, buvo universitetų Jungtinėse Valstijose, Australijoje, Europoje, galėjau likti ir Didžiojoje Britanijoje. Tačiau galiausiai nutariau, kad man geriausia bus tėynėje“, – pabrėžė R.Meilutytė.

19-metė kaunietė, nuo lapkričio besitreniruojanti „Girstutčio“ baseine, nutarė dirbti su treneriu Pauliumi Andrijausku. Pastarasis 32-erių panevėžietis nėra treniravęs aukšto lygio sportininkų, tačiau R.Meilutytė specialistu visiškai pasitiki.

„Pradėjusi dirbti su Pauliumi supratau, kad mes – labai  gera komanda. Mūsų vertybės panašios, gerai sutariame, tad ir dirbti smagu“, – pasakojo R.Meilutytė.

„Rūta – labiausiai motyvuota sportininkė, su kuria man kada nors yra tekę dirbti. Jau turime planą, ką keisime jos pasirengime, taisysime ir kai kuriuos plaukimo technikos dalykus“, – pabrėžė P.Andrijauskas.

Panevėžiečio žodžiais, jam susidarė įspūdis, kad Rūta turi nemažai rezervų.

„Anglijoje Rūta treniravosi dideliame kolektyve, tad galbūt gaudavo mažiau dėmesio nei galėtų. Jos pagrindinė rungtis – plaukimas krūtine, bet manau, jog ji turi nemažų rezervų ir kituose stiliuose. Mėginsime tobulėti ir tapti universalesni“, – komentavo P.Andrijauskas.

Vadovaujama naujo trenerio R.Meilutytė rengsis svarbiausiam ketverių metų ciklo startui – 2020 metų Tokijo olimpinėms žaidynėms. Pirmieji svarbūs pasirodymai kaunietės laukia jau šiemet. Liepos mėnesį ji ketina startuoti pasaulio čempionate Vengrijoje. Be to, planuojama pasirodyti net devyniuose pasaulio taurės etapuose. Taip pat dueto akiratyje yra ir gruodžio mėnesį Danijoje vyksiančios planetos pirmenybės trumpajame (25 metrų) baseine.

Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) prezidentas Emilis Vaitkaitis pranešė, jog permainos laukia ir federacijos. Ji kelsis į Kauną.

„Čia yra visos sąlygos, infrastruktūra. „Girstučio“ baseinas, medicininė priežiūra, Sporto universitetas ir t.t. Norime būti arčiau mūsų sportininkų“, – aiškino naujasis LPF prezidentas.

Savo ruožtu, V.Matijošaitis patikino, kad plaukikams Kaune bus sudarytos visos reikiamos sąlygos siekti aukščiausių rezultatų. Tiesa, R.Meilutytė ketina nemažai laiko praleisti ir užsienyje. Ji planuoja plušėti treniruočių stovyklose, plušėti su žinomais sportininkais iš kitų šalių.

R.Meilutytė teigė, labai norinti pradėti ir akademinę karjerą Lietuvoje.

„Dairausi universiteto Lietuvoje. Dar nesu tiksliai nusprendusi dėl specialybės ar studijų krypties, bet mokytis labai noriu. Manau, kad nuo kitų mokslo metų jau būsiu studentė“, – vylėsi plaukikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pypenas

pypenas portretas
Iš straipsnio turinio matyt: iš jos nebus nei plaukikė,nei gera studentė.......??????????

Taip,taip

Taip,taip portretas
Tikriausiai pasibaisejo užsieniu ir grįžo į gimtą Kauną.Šaunuolė.Rimta jaunuolė.

juokas

juokas portretas
Gaila bet man atrodo jos karjera jauuuuu
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių