„Nemuno žiede“ susirinko per 200 motociklų entuziastų

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje pirmąjį kartą šiais metais ratus suko motociklininkai. Daugelis šio sporto entuziastų žino, kad motociklų sezonas prasideda gegužės pirmą savaitgalį. Šį sekmadienį vykęs „Navas Racing Club“ organizuotas mokomasis renginys buvo puiki pradžia 2017 metų sezonui, pradedant teorinių žinių priminimu iki praktinių įgūdžių gerinimo su motociklų sporto profesionalais.

Nors oro sąlygos ir nelepino, Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje susirinko apie 200 motociklininkų, sukusių ratus ne tik žiedine „Nemuno žiedo“ trasa, bet ir atliekant RC „Motobroliai“ sudėliotais  figūrinio važiavimo posūkiais. Šio klubo prezidentas Kazimieras Čeponis džiaugėsi, kad tokie socialiniai renginiai vyksta. Anot jo, tai – viena geriausių priemonių ne tik skatinti motociklininkų bendruomenės bendravimą, bet ir gerinti sąmoningumą tų, kurie mėgsta pavaikyti savo motociklus gatvėmis.

Gerina motociklininkų kultūrą

„Mes, kaip motociklų klubas turim įsipareigojimus patys sau, kad motociklizmas būtų geresnis, platesnis, saugesnis. Iš tos pusės, tiesiog prisidedame, kad renginys taptų kokybiškesnis. Jei ir kiti prisijungtų, tai motociklizmas įgautų taip sakant „didesnės masės“. Lietuvoje tokia kontraversiška padėtis, kad motociklininkų skaičius didėja, o sportininkų skaičius išlieka ganėtinai stabilus. Vienas iš tokių žingsnių, siekiant, kad atsirastų daugiau sportuojančių ir gatvėje sumažėtų traumų, kad žmonės įgautų kokybiškus teorinius ir praktinius pagrindus, tai turbūt ir būtų tokie renginiai. Jie vienareikšmiškai gerina tiek pačią motociklizmo, tiek bendravimo kultūrą, tiek elgesio kultūrą, tiek suvokimą. Šiandien jau matosi, kad į dalyvių parką atvažiavęs motociklininkas žino ir kur pastatyti, ir kaip elgtis. Ta kultūra Lietuvoje gerėja, bet tam, kad būtų progresas, tokie renginiai turėtų būti nuolat. Svarbu, kad vyresnieji nevaikščiotų iškėlę nosį į dangų ir bendrautų su jaunesniais, o jaunesni, lygiai taip pat, siektų bendravimo su vyresniais“, – apie renginio naudą pasakojo RC „Motobroliai“ prezidentas K.Čeponis.

„Palaikantis mūsų klubą žmogus yra vairavimo instruktorius, tad renginyje padarėme tikslią vairavimo egzaminų užduočių kopiją, tik vieną jų pritaikėme gatvės motociklui, kitą – sportiniam motociklui, nes pastarasis negali įveikti tam tikrųjų dalykų. Papildomai paruošėme itin lėto važiavimo rungtį, kur trasą reikia įveikti kaip galima lėčiau, kas yra ganėtinai sudėtinga. Taip pat atvežėme ir krosinio motociklo pusiausvyros treniruoklį“, – sakė K.Čeponis.

Padeda įvertinti riziką

Tarp renginio dalyvių buvo galima sutikti ne tik vyrus, bet ir moteris, pastariesiems nė kiek nenusileidžiančias trasoje. Viena jų – Greta Kulagina, ant motociklo atsisėdusi prieš šešis metus: „Džiaugiuosi, kad tokių renginių yra, galėtų jų būti ir daugiau. Aišku, galėtų kažkas jau ir trasą sutvarkyti, bet šiaip – labai džiaugiuosi. Negaliu kalbėti už visus, bet aš tokių renginių dėka gatvėmis važinėju ramiau. Išsikrauni trasoje, jei nukrenti – nukrenti sužalodamas tik save vieną, o ne kitus. Gaila, kad tokių renginių per mažai“.

Organizatoriai dėkojo dalyviams

„Turime kuo pasidžiaugti, nors oro sąlygos ir nebuvo pačios geriausios vėžintis motociklais. Ir saulės, ir lietaus, ir snaigių – visko buvo. Smagu, kad entuziastai nepabūgo – turėjome apie 200 dalyvių, nei vieno sužeisto ir nei vieno rimto incidento. Tik vienas motociklas atsigulė ant šono jau už trasos ribų. Matome, kad motociklininkų kultūra gerėja, o susidomėjusiųjų skaičius, diskusijos ir bendravimas renginio metu parodė, jog augame ir progresuojame. Esame be galo dėkingi partneriams, be kurių tokie socialiniai renginiai negalėtų vykti, VšĮ „Nacionaliniam žiedui“ už trasą bei tikriems entuziastai RC „Motobroliai“ už pramogas, gerą nuotaiką bei didelę teorinių ir praktinių žinių injekciją. Norisi padėkoti ir „ARV Auto“ vairavimo mokyklos instruktoriams už mokymus ir patarimus, bei „Vimotai“ ir „Bikeparts“ už indėlį į renginio kokybę. Kuo daugiau motociklų sporto entuziastų prisidės prie motociklų kultūros gerinimo, tuo daugiau saugumo gatvėse turėsime. Šį kart manome, kad diena pavyko“, – pasakojo socialinio renginio organizatoriai „Navas Racing Club“.

Kitą kartą organizatoriai motociklininkus į Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasą kviečia gegužės 27 d., kuomet vyks Lietuvos plento žiedinių lenktynių čempionato pirmasis etapas. Daugiau apie čempionato kalendorių ir būsimą renginį „Navas Rasing Club“ interneto svetainėje www.nrc.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių