N.Davydenka išstūmė serbą iš Londono teniso turnyro

Baigiamajame „ATP World Tour Finals“ teniso turnyre Londone šeštadienį vyks pusfinalio kovos, kuriose kausis Rogeris Federeris - Nikolajus Davydenka ir Robinas Soderlingas - Juanas Martinas del Potro.

Vėlų penktadienio vakarą paskutinėje B grupės dvikovoje lemiamą mačą žaidė vietą pusfinalyje jau anksčiau užsitikrinęs aštuntasis pagal skirtstymą švedas R.Soderlingas ir būtinai laimėti turėjęs rusas N.Davydenka (6). Tik jo nesėkmės atveju į pusfinalį būtų prasibrovęs serbas Novakas Djokovičius (3).

Tačiau N.Davydenka žūtbūtinėje kovoje 7:6, 4:6, 6:3 nugalėjo R.Soderlingą ir prasibrovė į pusfinalį. Vienas laimėtas setas švedui užtikrino grupės nugalėtojo vardą. N.Davydenka liko antras, N.Djokovičius - trečias. Visi jie iškovojo po dvi pergales, o jų vietas grupėje lėmė setų santykis. Ketvirtas liko visus tris mačus pralaimėjęs ispanas Rafaelis Nadalis (2).

Ne mažesnė drama dėl patekimo pusfinalio vyko ir A grupėje, kur trys tenisininkai - R.Federeris, J.M.Del Potro ir Andy Murray iškovojo po dvi pergales ir surinko visiškai vienodą setų santykį. Viską lėmė daugiau laimėtų žaidimų (vadinamųjų geimų) skaičius, kuris nepalankiausias buvo britų žaidėjui.

Londono turnyro prizų fondas - 5 mln. dolerių. Nugalėtojui atiteks 1,63 mln. ir 1500 reitingo taškų.


Šiame straipsnyje: tenisas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių