Naujoji „Kaspino“ studija – ne vien šokėjams

Trisdešimtmetį švenčiantis Kauno sportinių šokių klubas „Kaspinas“ atvertė dar vieną savo veiklos puslapį – duris atvėrė nauja šokių studija.

„Tokios jaukios erdvės mums labai reikėjo“, – sakė viena „Kaspino“ vadovių, Lietuvos nusipelniusi trenerė, tarptautinės kategorijos sportinių šokių teisėja Daiva Dackevičienė.

„Kaspino“ šokėjai ir privačių šokių kursų lankytojai, besitreniruojantys kelių Kauno miesto mokyklų salėse, dabar galės išbandyti ir dviejų naujosios šokių studijos salių parketą.

Per atidarymo vakarą Vienos valsą didžiojoje studijos salėje šoko ne vien „Kaspino“ trenerių D.Dackevičienės ir Giedriaus Januškevičiaus auklėtiniai, 2012 m. Lietuvos klasikinių šokių čempionai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė. Tarp svečių buvo Kauno „Sūkurio“ vadovai Jūratė ir Česlovas Norvaišos, sportinių šokių specialistai iš kitų šalies klubų.

„Studija bus atvira ir baleto, aerobikos, jogos entuziastams, kitiems kauniečių, mėgstančių judesio bei muzikos meną, poreikiams – kursams, varžyboms, šventėms“, – teigė D.Dackevičienė.

„Kaspino“ klubo ištakos – 1982-ieji, kai D.Dackevičienė ir G.Januškevičius subūrė jaunųjų šokėjų grupę Kauno 34-ojoje (dabar – Dainavos) vidurinėje mokykloje. Lietuvos sportinių šokių federacija (LSŠF) „Kaspiną“ buvo pripažinusi geriausiu 1996 m. šalies sportinių šokių kolektyvu.

Tarp „Kaspino“ auklėtinių yra Lietuvos, Europos, pasaulio suaugusiųjų ir jaunimo čempionatų nugalėtojų bei prizininkų. Aukštų rezultatų pasiekė Vaidotas Škimelis ir Jurga Pupelytė, Marius Kriukelis ir Kristina Valiūnaitė, Tadas Ivašauskas ir Erika Marengolcaitė, Edgaras Saldukas ir Giedrė Kukučionytė, E.Sodeika ir Viktorija Kunauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pinigų rinkimo mašina

Adresas

Adresas portretas
Pakraščio g.5 ?

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Nesupratau, čia nuotrauka iš repeticijų ar šventės? Jei šventės, tai galėtų šokėjai ir šventiškiau atrodyti. Kelnėtos damos šoka Vienos valsą?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių