Naujasis plaukikų vadovas žada pokyčių

Per Kaune surengtą LPF ataskaitų ir rinkimų konferenciją E.Vaitkaitis buvo vienas iš keturių kandidatų į šios organizacijos prezidento pareigas.

Pagrindinis E.Vaitkaičio konkurentas – žinomas Lietuvos plaukikas Vytautas Janušaitis. 35-erių kaunietis, baigęs karjerą, dirbo premjero Algirdo Butkevičiaus patarėju sporto klausimais, tad gerai orientuojasi valdžios koridoriuose. Noro būtent V.Janušaitį matyti savo įpėdiniu neslėpė ir ligšiolinis LPF vadovas Tomas Kučinskas. Šis verslininkas nutarė palikti postą po Lietuvos plaukikų nesėkmingo pasirodymo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Perimti LPF vairą taip pat pretendavo Kauno plaukimo mokyklos direktorius Šarūnas Mažutaitis ir Lietuvos sporto universiteto (LSU) docentė Ilona Zuozienė.

Visi kandidatai dalyvavo pirmajame rinkimų rate. V.Janušaitis gavo 9 balsus, E.Vaitkaitis – 7. Nė vienam pretendentui nesurinkus reikiamų daugiau nei pusės balsų, buvo surengtas antrasis rinkimų ratas, kuriame varžėsi du kandidatai. Tuomet E.Vaitkaitis vos vieno balso persvara (10:9) įveikė V.Janušaitį.

E.Vaitkaitis, turintis biologijos ir ekonomikos universitetinį išsilavinimą, LPF dirba jau septynerius metus, pastaraisiais metais – generaliniu sekretoriumi. Naujasis LPF vadovas praeityje baseino takeliuose yra pagerinęs šalies plaukimo peteliške rekordų, pasiekęs tarptautinės klasės sporto meistro lygį, dalyvavęs pasaulio ir Europos čempionatuose.

Įgėlė politikams

Naujojo vadovo komandą sudarys ir trys viceprezidentai: Saulius Binevičius, Paulius Andrijauskas ir prezidentės pareigų siekusi I.Zuozienė. Naujuoju generaliniu sekretoriumi išrinktas Tomas Pakštys.

"Didelio perversmo mano gyvenime neįvyko, nes federacijoje dirbau ir iki šiol. Tiesiog dabar teks daugiau atsakomybės. Aš tam pasiruošęs", – sakė "Kauno dienai" E.Vaitkaitis.

Jis teigė nesąs nusiteikęs švęsti pergalės, nes neturįs kada.

"Man keistai atrodo kai kurių politikų po rinkimų laistomas šampanas ir dainos "We are the champions!" ("Mes čempionai!"). Tarsi laimėjus rinkimus visas darbas jau būtų atliktas. Atvirkščiai: manau, kad darbas tik prasideda", – šypsojosi kaunietis.

E.Vaitkaitis jau atstovavo plaukimo federacijai Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vykdomojo komiteto posėdyje ir sprendė kitus plaukikams aktualius klausimus. Vienas artimiausių iššūkių – pasaulio plaukimo trumpajame (25 m) baseine čempionatas, startuosiantis gruodžio 6-ąją Kanadoje.

Kvies G.Sokolovą

"Strateginius tikslus, kuriuos atvirai išdėsčiau ir viešai paskelbiau savo rinkimų programoje, imsiuos įgyvendinti ateinančią savaitę. Manau, kad atvirumas, nuoširdumas man ir padėjo pelnyti plaukimo bendruomenės pasitikėjimą", – teigė E.Vaitkaitis.

Tarp didžiausių pokyčių – ir LPF būstinės perkėlimas iš Vilniaus į Kauną. Vadovo nuomone, Kaunas – šalies sporto lopšys. Plaukimas – ne išimtis. Kaune yra ir geriausias šalyje "Girstučio" baseinas, mieste dirba nemažai patyrusių specialistų, veikia ir plaukimo trenerius ugdanti aukštoji mokykla – Lietuvos sporto universitetas (LSU).

Artimiausiu metu LPF teks spręsti ir šalies rinktinės vyriausiojo trenerio klausimą. Po olimpiados pasitraukus Žilvinui Ovsiukui, šių pareigų ketinama išvis atsisakyti. Aukščiausio meistriškumo plaukikams talkins ne vien jų tiesioginiai treneriai, bet ir konsultantai. Pirmiausia šias pareigas ketinama siūlyti JAV besidarbuojančiam žinomam plaukimo specialistui Genadijui Sokolovui. Šis buvęs kaunietis daugelį metų dirbo su JAV plaukimo rinktine, prisidėjo prie legendinio Michaelo Phelpso pergalių.

Patirtis: naujasis LPF prezidentas E.Vaitkaitis – buvęs Lietuvos plaukimo peteliške čempionas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių