Naujas dopingo skandalas olimpiadoje: įkliuvo Rusijos bobslėjininkė

  • Teksto dydis:

Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvaujančios Rusijos bobslėjininkės Nadeždos Sergejevos organizme aptikta draudžiamo preparato, penktadienį paskelbė Rusijos bobslėjaus federacija.

„Rusijos komandos pilotės Nadeždos Sergejevos vasario 18 dienos dopingo testas buvo teigiamas – aptikta širdį veikiančio preparato, įtraukto į draudžiamų preparatų sąrašą“, – rašoma Rusijos bobslėjaus federacijos tinklalapyje paskelbtame pareiškime.

Jame priduriama, kad sportininkės vasario 13 dienos dopingo testas buvo neigiamas.

Rusijos olimpinės delegacijos pareiškime rašoma, kad N. Sergejevos organizme aptikta trimetazidino – vaisto, kuriuo gydoma krūtinės angina.

Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) yra įtraukusi trimetazidiną į draudžiamų preparatų sąrašą kaip medžiagų apykaitą veikiantį vaistą.

Rusijos bobslėjaus federacijos prezidentas Aleksandras Zubkovas sakė, kad N. Sergejeva tvirtina nevartojusi šio preparato.

N. Sergejevai artimas šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad draudžiamo preparato buvo aptikta sportininkės A mėginyje. Jos B mėginys bus ištirtas šeštadienį.

Tai jau ketvirtasis dopingo skandalas Pietų Korėjoje vykstančiose žiemos olimpinėse žaidynėse.

Ketvirtadienį Rusijos akmenslydininkas Aleksandras Krušelnickis neteko olimpinio bronzos medalio pripažinęs, jog pažeidė antidopingo taisykles.

Abiejuose ištirtuose 25 metų A. Krušelnickio mėginiuose buvo rasta draudžiamos medžiagos – meldoniumo, gerinančio kraujotaką ir didinančio ištvermę.

Šis sportininkas Pjongčango olimpiadoje laimėjo bronzą mišrių porų rungtyje su savo žmona Anastasija Bryzgalova.

Tarptautinis olimpinis komitetas pernai gruodį suspendavo Rusiją, kai virtinė nepriklausomų tyrimų atskleidė, jog šalyje valstybės lygiu buvo vykdoma sportininkų dopingo programa. Faktai apie šią programą į viešumą iškilo prieš 2016-ųjų vasaros olimpiadą Rio de Žaneire.

Tyrėjai nustatė, kad ši dopingo programa buvo vykdoma kelerius metus, o kulminaciją pasiekė per 2014-ųjų žiemos olimpines žaidynes Sočyje, kur Rusija užėmė pirmą vietą pagal iškovotų medalių skaičių.

Visgi 168 rusų sportininkams, ant kurių nekrito dopingo šešėlis, tarp jų N. Sergejevai ir A. Krušelnickiui, buvo leista dalyvauti Pjongčongo žaidynėse kaip neutraliems olimpiniams atletams iš Rusijos.

Naujas dopingo skandalas žaidynes sukrėtė Tarptautiniam olimpiniam komitetui svarstant, ar atšaukti Rusijos suspendavimą. Jei būtų priimtas Rusijai palankus sprendimas, jos atletai sekmadienį vyksiančioje žaidynių uždarymo ceremonijoje jau galėtų žygiuoti su savo šalies vėliava.

Kiek anksčiau penktadienį dailiojo čiuožimo atstovė 15-metė Alina Zagitova iškovojo pirmąjį šių žaidynių aukso medalį „Olimpinių sportininkų iš Rusijos“ delegacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kalejimas per gerai.Ten duoda patalyne balta skaniai pavalgyt gali gyvent vienutej.Anksciau netikelius degindavo arba imesdavo i rusi tarp ziurkiu.Arba surakindavo grandinem ir laikydavo ilgai.

m

m portretas
Ne-ti-kiu!!!

As

As portretas
Kokia cia dar Rusijos veliava.Jei patys save mindo.Juk ne mazi vaikai susirinko i slimpiada.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių