Naujame LKL sezone startuos 12 komandų

Trečiadienį prasideda jubiliejinis, dvidešimtasis, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas. Vadovai tikina, kad nesnaudžia ir jau dėliojasi kitų metų planus.

Šiais metais BEKO-LKL čempionate, kaip ir pernai, startuos 12 komandų. Kėdainių, Šiaulių, Prienų komandos 2012-2013 metų sezone startuos naujais pavadinimais – kėdainiškiai susigrąžino „Nevėžio“ vardą, Šiaulių ekipa vadinsis „Šiauliai Triobet“, o Prienų ekipa – „Prienai“, Kauno „Baltų“ – „LSU-Baltai“ komanda.

LKL čempionato sistema išliko nepakitusi. Reguliariajame LKL sezone komandos sužais du ratus. Išimtis padaryta tik „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ komandoms, kurios rungtyniaus tik išvykose bei du kartus sužais tarpusavyje. Ši išlyga LKL grandams padaryta dėl įtampto tvarkaraščio grafiko.

Į atkrintamąsias varžybas pateks 8 geriausios čempionato komandos. Mažajame finale bus rungtyniaujama iki 3, didžiajame – iki 4 pergalių.

„Paskutinę vietą užėmusi komanda kris iš lygos, - pranešė LKL prezidentas Šarūnas Kliokys. – Kiekvienos rungtynės taps ypatingai svarbios. Ją pakeis Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionė, jei ji atitiks kriterijus, nustatytus LKL klubams. Jei NKL čempionė neatitiks kriterijų, LKL čempionate liks paskutinę vietą LKL užėmusi komanda. Pagrindinis kriterijus, žinoma, yra arena“.

Š. Kliokys pastebėjo, kad pagrindinis lygos darbas - išspręsti visas rinkodarines problemas. „Žinome, kad tam tikri piniginiai trūkumai jaučiami visose rinkose, išskyrus Rusijos, kurioje yra gera ekonominė situacija. Tai jaučiame, nes trys mūsų klubai dalyvauja šio šalies regioniniame čempionate. Kaip ir kasmet turime labai daug krepšinio, nepamirškime kovų ir Baltijos lygoje, - kalbėjo LKL prezidentas. - Šis sezonas gali baigtis birželio pabaigoje, jei mūsų klubai sėkmingai rungtyniaus kituose turnyruose“.

Iki rugsėjo 25 dienos iš viso buvo užregistruota 140 žaidėjų. Iš jų – 28 užsieniečiai. Praėjusiame sezone iš viso buvo užregistruoti 38 legionieriai. Tiesa, ne visi jie rungtyniavo visą sezoną. Nė vieno užsieniečio savo sudėtyje neturi „Prienų“, „Sakalų“, Kauno „LSU-Baltai“ komandos.

„Tiesiog norėtume čempionate turėti 10 vienodo pajėgumo komandų, tačiau suprantame, kad kol kas tai yra neįmanoma. Norime, kad pačios komandos viliotų savo sirgalius į arenas“, - kalbėjo Š. Kliokys.

Tik Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipas treniruoja krepšinio specialistai iš užsienio, visos kitos komandos pasitelkė mūsų šalies trenerius.

Vyriausiasis LKL strategas – Edas Nickus (Kauno „LSU-Baltai“). Šiuo metu jam – 57 metai. Jauniausias strategas – Gediminas Petrauskas (“Šiauliai Triobet“, 27 metai).

Vyriausiojo LKL žaidėjo titulais atiteks Vilniaus „Sakalų“ simboliu jau tapusiam Rolandui Matuliui. Spalio pradžioje šiam žaidėjui bus 39 metai. Beje, R. Matulis yra vienintelis krepšininkas be pertraukos LKL rungtyniaujantis jau 19 metų.

Jauniausias LKL žaidėjas taip pat rungtyniaus „Sakalų“ ekipoje. Tai – Lukas Kvedaravičius, kuris šio mėnesio pabaigoje švęs penkioliktą gimtadienį.


Šiame straipsnyje: LKLkrepšinio lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
beviltiskai merdejanti lyga. jokio progreso, naujoviu ir tvarkos. bent viena karta ir visiems laikams nejuokine zmoniu nustatykit aiskius perejimo is NKL i LKL kriterijus. kada pagaliau bus normalus tvarkarastis? kada normalios transliacijos? normalus internetinis puslapis?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių