MTB dviračių maratono starte – dramatiškas finišas

  • Teksto dydis:

Pirmajame 2014 – ųjų metų Lietuvos dviračių maratonų taurės etape Druskininkuose nugalėtoju tapo Edgaras Kovaliovas, kuris įveikęs 66 kilometrus, vos 0.18 sekundės dalių aplenkė antroje vietoje likusį Martyną Utkiną.

„Pernai Druskininkuose likau tik dešimtas, tad šiemet dėjau visas pastangas, kad nugalėčiau. Didžiulis karštis stipriai išvargino ir išsunkė visas jėgas.. bet aš laimingas“, - iškart po finišo sakė etapo nugalėtojas, kuriam teko įveikti tūkstantį priešininkų, nusprendusių dalyvauti dviračių maratone.

Pasiekę masiškumo rekordą, organizatoriai tikisi, jog po keturių savaičių Vilniuje vyksiantis etapas kartelę kilstels dar aukščiau.

„Iš tikrųjų, esam labai patenkinti, kaip susiklostė pirmasis etapas. Ne tik todėl, kad intriga buvo iki paskutinių metrų, tačiau ir todėl, kad dalyvių sąraše atsiranda vis daugiau jaunųjų dviratininkų, kurie dalyvauja šešiamečių ir dešimtmečių grupių varžybose.

Pagal jau įprastą praktiką, Vilniuje dalyvių visada būna daugiausiai, tad pagrįstai tikimės, jog birželio 15 dieną pasieksime naują rekordą“, - teigė tryliktus metus turnyrą organizuojantis Arūnas Daugirdas.

Pirmojo etapo nugalėtojai:

Vyrų įskaita:

1. Edgaras Kovaliovas (Rietumu-delfin)  2:22:21

2. Martynas Utkinas (Top team – dviratis tau) 2:22:21

3. Šarūnas Pacevičius (MTBCC team) 2:22:38

Moterų įskaita:

1. Tatjana Kaliakina (FOCUS Vilnius) 2:42:13
2. Rasa Pocytė (FOCUS Vilnius/ SM Sietynas) 2:46:29
3. Gabrielė Gelgotaitė (Velomanija – Niskama) 2:53:53


Šiame straipsnyje: MTBdviračiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių