M.Pocius jau pritapo „Žalgiryje“

"Žalgirio" naujokui Martynui Pociui šis trečiadienis - ypatinga diena. 23 metų 196 cm ūgio gynėjas, veržliu ir energingu žaidimu jau spėjęs užkariauti krepšinio sirgalių simpatijas, debiutuos Eurolygoje.

- Kaip jaučiatės debiuto Eurolygoje išvakarėse? - portalas pasiteiravo M.Pociaus.

- Nekantrauju, norisi žaisti. Bent jau šiandien (pokalbis vyko antradienį - red. past.) jaudulio nejaučiu. Prieš varžybas jis gal ir atsiras, bet po pirmojo teisėjo švilpuko jaudulys dingsta. Žodžiu, visai nesinervinu ir laukiu, kad greičiau rytojus ateitų.

- Regis, "Žalgiryje" nesunkiai pritapote, radote bendrą kalbą su komandos draugais?

- Iš tiesų komanda labai gerai priėmė, jaučiu trenerio pasitikėjimą, visi iš pat pradžių geranoriškai padėdavo, paaiškindavo. Tikrai nebuvo sunku įsilieti į žalgiriečių kolektyvą.

- Ar jūs, nemažai praleidęs JAV, komandoje nesiimate tarpininko vaidmens tarp amerikiečių ir lietuvių?

- Gal panašiai taip ir būna, nors iš tiesų treneris pats puikiai kalba angliškai, o Travisas ir Marcusas jau nemažai metų žaidžia Europoje ir jiems kažkokių skirtumų aiškinti nebereikia. Tad dabar komandoje tikrai viskas gerai, tikėkimės, kad viskas taip ir toliau bus.

- Esate pirmasis žaidėjas, einantis į aikštę nuo atsarginių suolo. Ar jums nėra skirtumo, kada įsitraukti į žaidimą?

- Didelio skirtumo nėra, nes žinau, kad vis tiek žaisiu. Svarbiausia, kad galėčiau padėti komandai. Aišku, jeigu žaisčiau starto penkete, tai apšilimą reikėtų truputį kitaip daryti. Būtų sunkiau, jeigu nežinočiau, ar apskritai išbėgsiu į aikštę.

- Kaip reikės žaisti, kad nugalėtumėte ASVEL?

- Reikės visų pozicijų žaidėjų pastangų. Nemanau, kad būtų įmanoma laimėti, jeigu kuri nors mūsų grandis nesužaistų taip, kaip gali. Reikia 110 proc. pastangų ir geros gynybos, nes nuo jos viskas ir prasidės. Šiandien (antradienį - red. pats.) treniruotėje analizavome ASVEL derinius, bandėme gynybos sistemas, kurios gali būti efektyviausios. Manau, kovai su prancūzų klubu būsime pasirengę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių