Moterų klubai stoja į kovą dėl Baltijos tinklinio čempionato apdovanojimų

  • Teksto dydis:

Nuo penktadienio iki sekmadienio Jonavoje ir Kaune virs moterų tinklinio aistros.

Jonavoje ir Kaune bus rengiamas Baltijos moterų čempionato finalinio aštuoneto turnyras, kuriame žais visos trys Lietuvos komandos.

Baltijos lygos vicečempionės Kauno "Kauno-ASU" tinklininkės tapo reguliariojo sezono nugalėtojomis ir ketvirtfinalyje susitiks su aštuntąją vietą užėmusia Jonavos "Achemos-KKSC" ekipa. Šias intriguojančias rungtynes žiūrovai galės išvysti naujojoje Jonavos sporto arenoje.

Praėjusių metų finale kaunietės turėjo pripažinti "Kohila VC/E-Service" (Estija) klubo pranašumą. Įdomu tai, kad šią Estijos ekipą šiame sezone po vieną kartą įveikė visos trys Lietuvos komandos. Šiame sezone kaunietės namuose jonaviškes nugalėjo 3-1, o Jonavoje - 3-0.

"Labai gaila, kad ketvirtfinalyje teks žaisti su Lietuvos komanda. Labai to nesinorėjo, bet teks žaisti ir kovoti. Nemanau, kad pagrindinė mūsų varžovė kovojant dėl aukščiausių vietų bus Kohilos komanda. Finalo aštuoneto turnyre kiekvienos rungtynės yra lemiamos, todėl bet kuriai ekipai gali visko nutikti", - teigė "Kauno-ASU" trenerė Vida Makauskienė.

Savo mieste rungtyniausiančios "Achemos-KKSC" tinklininkės sezono viduryje buvo gerokai pasigerinusios savo poziciją turnyro lentelėje, bet keletas pralaimėjimų paskutinėse rungtynėse neleido išvengti vienos turnyro favoričių jau ketvirtfinalyje.

"Kauno komanda yra stipri. Turi pajėgias legionieres, geras puolėjas, komanda yra aukšta. Mūsų svarbiausias tikslas turnyre kuo labiau pasigerinti galutinę poziciją. Namų pranašumo didelio neturėsime, nes naujojoje arenoje visos ekipos žais pirmąjį kartą", - mintimis dalinosi "Achemos-KKSC" trenerė Lija Darandovienė.

Tuo tarpu Baltijos lygoje debiutavusi ir iškart į atkrintamųjų varžybų traukinį įšokusi Alytaus "Prekybos-Paramos" komanda ketvirtfinalyje žais su "Kohila VC/E-Service" ekipa. Kada Alytaus komanda gali mesti iššūkį šiai pajėgiai Estijos ekipai, rodo reguliariojo sezono rezultatai. Išvykoje alytiškės pralaimėjo tik 2-3, o sausio viduryje atsakomosiose rungtynėse namuose atsirevanšavo varžovėms 3-2.

"Estes vieną kartą nugalėjome, o kitą kartą išvykoje joms pralaimėjome 2-3. Psichologiškai mums bus lengviau žaisti su Estijos komanda negu su "Kaunu-ASU". Tai, kad žaisime Lietuvoje, mums didelio pranašumo nesuteiks. Visos komandos panašiai rungtyniauja tiek namuose, tiek išvykose", - teigė Alytaus klubo treneris Kęstutis Pačėsas.

Turnyro tvarkaraštis:

Penktadienis

16.30 "Kaunas-ASU" - Jonavos "Achema-KKSC" (Jonavos sporto arena, Žeimių g. 17)

16.30 "Kohila VC/E-Service" (Estija) - Alytaus "Prekyba Parama" (Jonavos KKSC salė, Vasario 16-osios g. 1A)

19.00 Tartu "TU-Eeden" (Estija) - Daugpilio "miLATss" (Latvija) (Jonavos sporto arena)

19.00 Jelgavos LU (Latvija) - Talino "TTU-Tradehouse" (Estija) (Jonavos KKSC salė).

Šeštadienis

11.00 Dėl 5-8 vietų (Jonavos sporto arena)

13.30 Dėl 5-8 vietų (Jonavos sporto arena)

16.00 Pusfinalis 1 (Jonavos sporto arena)

18.30 Pusfinalis 2 (Jonavos sporto arena).

Sekmadienis

11.00 Dėl 7-8 vietų (Jonavos KKSC salė)

11.00 Dėl 3-4 vietų (Kauno sporto halė, Perkūno al. 5)

13.30 Dėl 5-6 vietų (Jonavos KKSC salė)

13.30 Finalas (Kauno sporto halė).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių