Medalis: jaunimo olimpiniame festivalyje ledus pralaužė gimnastas (papildyta)

Europos olimpiniame festivalyje Lietuvos delegacija tuščiomis neliks. Sidabrą iškovojo 17-likmeris Tomas Kuzmickas.

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno mokyklos auklėtinis Tomas Kuzmickas pirmas padovanojo Lietuvai medalį Utrechte. Stebint Lietuvos misijos vadovams"Galgenwaard" salėje septyniolikmetis surinko 14,15 balo laisvuose pratimuose. Ant garbės pakylos aidint plojimams lietuvis užlipo laikydamas trispalvę, o jau gavęs medalį ja apsigaubė pečius.

"Mums tikrai pasisekė, čia juk gimnastika - čia reikalinga sėkmė. Nors neturime profesionalaus kilimo treniruotėms, o Tomas buvo prieš varžybas susilaužęs ranką ir koją, pasiekėme nuostabų rezultatą. Pavyko puikiai pasiruošti ir reabilituotis.", - santūriai po varžybų kalbėjo treneris Vladislovas Bogomolovas.

Tiek pat taškų, kiek ir Tomas, pelnė antrą vietą užėmęs britas Brinnas Bevanas. Tačiau pagal taisykles Tomas liko trečias. Pirmą vietą iškovojo rusas Valentinas Starikovas, nuo lietuvio atsiplėšęs vos 0,1 balo.

"Jis su britu surinko vienodą kiekį taškų. Tokiu atveju teisėjai atkreipia dėmesį į pratimų atlikimo švarumą, klaidas ir sulygina dviejų sportininkų pasirodymus. Tomas padarė šiek tiek klaidų nusileisdamas, todėl mums atiteko trečia vieta. Aišku, galėjome ir geriau, bet ir taip smagu", - sakė kauniečio treneris.

Pats medalininkas po sėkmingo finalo buvo gan kuklus, tačiau išsikėlė labai ambicingą tikslą, kuriam pasiekti, aišku, reikės laiko ir pastangų.

"Dabar tikslas - olimpinės žaidynės. Man jau septyniolika, o nuo pilnametystės gimnastai pradeda varžytis suaugusiųjų grupėje", - lūkestį atskleidė bronzos laimėtojas.

Be to, Tomas tvirtino, kad namiškiams padarys staigmeną ir iš karto neskambins. Šypsodamasis jis sakė, kad medalio tikėjosi, nes laisvieji pratimai yra jo "arkliukas". Visai nenuostabu, kad lietuvis čia pasiekė tokį aukštą rezultatą: T.Kuzmicko šeima - labai sportiška.

"Turiu du brolius ir seserį. Vienas brolis vyresnis, o kitas jaunesnis už mane ir abu pluša gimnastikos salėse. Sesė sportuoja lengvąją atletiką", - atskleidė Europos jaunimo olimpinio festivalio medalininkas.

Tomui, kuris laisvalaikį leidžia su draugais treniruodamasis ant skersinių, žaisdamas futbolą ar krepšinį, šis medalis yra bene pats svarbiausias karjeroje. Sportininkas teigė, kad dabar tikrai atšvęs. Jis galės tą padaryti jau šiandien vyksiančiame uždarymo vakarėlyje, kuriame, gali būti, Tomas bus ir Lietuvos delegacijos vėliavnešys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ferdinandas(fredis)

ferdinandas(fredis) portretas
sveikinimai KCSM ir visam gimnastikos padaliniui.mes turim kuom didziuotis!aciu tau TOMUK.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių