M. Valčiukaitė ir D. Vištartaitė pateko į Europos irklavimo čempionato pusfinalį

Lenkijoje prasidėjo 9-asis po atkūrimo Europos irklavimo čempionatas.

Sėkmingai pirmą dieną atrankos varžybose startavo ir tiesiai į pusfinalį pateko praėjusių metų Senojo žemyno vicečempionės Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė. Lietuvės moterų porinių valčių antrajame atrankos plaukime 2000 m įveikė per 6 minutes 51,34 sekundės ir net 7,85 sekundės aplenkė antroje vietoje likusias ukrainietes Alioną Buriak bei Anastasiją Koženkovą.

Trečią vietą šiame atrankos plaukime užėmė ir taip pat į pusfinalį pateko čekės Kristyna Fleissnerova ir Lenka Antosova, kurios lietuvėms pralaimėjo net 11,77 sekundės.

Per žingsnį nuo pusfinalio liko ir toliau paguodos plaukime startuos vyrų porinių dviviečių valčių klasės debiutantai Martynas Džiaugys ir Žygimantas Gališanskis. Lietuvis 2000 m nuotolyje sugaišo 6 minutes 28,73 sekundės ir liko trečioje vietoje.

Lietuvos irkluotojus ketvirtajame atrankos plaukime aplenkė ir į pusfinalį pateko vokiečiai Marcelas Hackeris ir Stephanas Kruegeris (6:18,74) bei prancūzai Hugo Boucheronas ir Matthieu Androidiasas (6:21,31).

Paguodos plaukime dėl vietos pusfinalyje kovos ir jauniausia Lietuvos rinktinės narė - 19-metė Nandzingo jaunimo olimpinių žaidynių dalyvė Sonata Petrikaitė. Suaugusiųjų varžybose debiutavusi S. Petrikaitė pirmajame moterų vienviečių lengvasvorių atrankos plaukime sugaišo 7 minutes 58,46 sekundės ir finišavo ketvirta.

Pirmąsias tris vietas šiame atrankos plaukime užėmė ir į pusfinalį pateko britė Imogen Walsh (7:40,35), švedė Emma Fredh (7:43,55) bei Kipro atstovė Anna Ioannou (7:51,75).

Penktadienį rytinėse atrankos varžybose lietuviai dar startuos trijuose valčių klasėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių