M. Šarapova prisipažino vartojusi dopingą

  • Teksto dydis:

Rusijos teniso žvaigždė Marija Šarapova pirmadienį Los Andžele (JAV) surengė specialią spaudos konferenciją, kurioje paskelbė vartojusi dopingą.

Prieš renginį sklandė gandai, kad kalba gali eiti apie tenisininkės karjeros pabaigą. Pastaraisiais metais M. Šarapovą kamavo traumos, skelbia delfi.lt.

„Noriu jums pranešti, kad neseniai gavau laišką iš Tarptautinės teniso federacijos, kuriama sakoma, kad aš vartojau dopingą. 10 pastarųjų metų vartojau vaistą mildronatą. Dabar paaiškėjo, kad jis turi kitą pavadinimą – „Meldonium". Aš nežinojau, kad tai uždraustas preparatas. Šeimos gydytojas jį man duodavo“, – per spaudos konferenciją sakė M. Šarapova.

Meldonio dihidratas į draudžiamų preparatų sąrašą pateko tik nuo 2016 metų sausio 1 d. Mildronatas, kurio sudėtyje yra meldonio, didina ištvermę ir sumažina raumenų įsitempimą, esant dideliems fiziniams krūviams.

2015 metų rugpjūtį M. Šarapova 11 kartą iš eilės tapo brangiausiai apmokama pasaulio sportininke.

Penkiskart „Didžiojo kirčio“ serijos turnyro nugalėtojos rusės M. Šarapovos testas šių metų atvirosiose Australijos teniso pirmenybėse Melburne buvo teigiamas. Apie tai antradienį oficialiai pripažinusi žaidėja teigė nesanti tikrai žinanti jos laukiančios nuobaudos ir įvykį pavadino „didžiule klaida“.

Rusijos tenisininkės rėmėja „Nike“ kompanija teigianti „suklydusi bei nustebinta“ žinių apie teigiamą sportininkės dopingo testą.

„Kol vyksta tyrimas, bendradarbiavimą su M. Šarapova nusprendėme sustabdyti“, – tvirtino kompanija.

„Mano dopingo testas buvo teigiamas, todėl aš prisiimu visą atsakomybę. Tai buvo didžiulė klaida. Aš nuvyliau savo gerbėjus“, – spaudos konferencijoje viename Los Andželo viešbučių tvirtino Rusijos tenisininkė.

M. Šarapova teigė nesanti žinanti apie galimas dopingo vartojimo pasekmes, o Tarptautinė teniso federacija (ITF) pradžiai Rusijos tenisininkę nuo varžybų nušalino nuo kovo 12 dienos.


Šiame straipsnyje: marija šarapovatenisasdopingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jk

jk portretas
Visi sportininkai papuolę vartojant dopingą tvirtina nieko nevartoję arba nieko nežinoję.Čia nieko naujo.

Tomas

Tomas portretas
WorthReadingStuff.com - įdomiausi viso pasaulio žiniasklaidos straipsniai vienoje vietoje ;)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių