A lyga: „Žalgiris“ be gailesčio sutrypė „Sūduvos“ futbolininkus

Šeštadienį Marijampolėje vykusiose „SMScredit A lygos“ rungtynėse Vilniaus „Žalgiris“ 5:0 (2:0) sutrypė „Sūduvą“.

Žalgiriečius į triuškinančią pergalę vedė du įvarčius pelnęs Jakubas Wilkas, po kartą pasižymėję Pavelas Komolovas, Mantas Kuklys ir Kamilis Bilinskis.

Pirmieji progą išsiveržti į priekį pačioje mačo pradžioje turėjo marijampoliečiai. 7-ąją minutę kairiajame aikštės krašte šeimininkų surengta ataka baigėsi Nerijaus Valskio smūgiu į virpstą.

Žalgiriečiai, priešingai nei „Sūduvos“ futbolininkai, 10-ąją minutę savo išpuolį kairiuoju kraštu pavertė įvarčiu. Jakubas Wilkas skersavo kamuolį į baudos aikštelę, kur nesėkmingai sužaidus vartininkui pasižymėjo vilniečių saugas Pavelas Komolovas.

Rusas kėlinio pabaigoje galėjo žaliai baltų pranašumą ir padvigubinti, tačiau iš baudos aikštelės smūgiuotas kamuolys praskriejo visai šalia virpsto.

Tai, ko nepavyko padaryti komandos draugui, padarė Mantas Kuklys. 42 minutę saugas nepriekaištingai išnaudojo standartinę situaciją, pasiųsdamas kamuolį į vartų kampą.

Po pertraukos Lietuvos vicečempionai varžovus pradėjo negailestingai triuškinti. Jakubas Wilkas 56 minutę baudos smūgiu pelnė trečiąjį įvartį, o 60-ąją pridėjo ir ketvirtąjį.

83 minutę Kamilis Bilinskis galutinai į neviltį nuvarė „Sūduvos“ futbolininkus ir jų fanus, kurie plojimais palydėję tikslų svečių puolėjo smūgį pradėjo palikinėti savo vietas.

Šeštąją pergalę iškovoję žalgiriečiai į savo sąskaitą įsirašė 19-ąjį tašką, iki Klaipėdos „Atlanto“ (16 tšk.) ir Gargždų „Bangos“ (4 tšk.) mačo pabaigos, kilstelėjusį žaliai baltus į pirmąją „SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelės vietą.

Marijampolės „Sūduva“ 0 - 5 VMFD „Žalgiris“

10' [0 - 1] P. Komolovas

42' [0 - 2] M. Kuklys

56' [0 - 3] J. Wilkas

60' [0 - 4] J. Wilkas

83' [0 - 5] K. Bilinskis

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių