Lyderiai pateko į trečiąjį etapą Melburne

  • Teksto dydis:

Šiuo metu 17 vietą ATP pasaulio reitinge užimantis maestro Rogeris Federeris per šiek tiek daugiau nei dvi valandas nugalėjo 200 pasaulio raketę Noah Rubiną 7:5, 6:3, 7:6 (7:3). Net 17 neliečiamų padavimų atlikęs šveicaras jau trečiame „Australian Open“ etape susikaus su dešimtu pagal skirstymą Tomašu Berdychu.

R.Federeris šiame mače laimėjo net 82 proc. savo pirmųjų padavimų, tris kartus palaužė varžovo kirčių seriją ir sėkmingai užbaigė 48 atakas. Tiesa, maestro savo varžovą pralenkė ir neišprovokuotomis klaidomis, kurių atliko 41, o amerikietis – 27.

Melburne R.Federeris tikisi tapti penktu tenisininku istorijoje, „Australian Open“ čempionatą laimėjusiu penkis kartus.

Du atrankos turnyro dalyvius nugalėjęs R.Federeris trečiame etape susitiks su itin rimtu varžovu – T.Berdychu. Čekas trečiadienį trijų setų kovoje nugalėjo 82 pasaulio raketę Ryaną Harrisoną 6:3, 7:6 (8:6), 6:2.

Tarpusavyje tenisininkai iš viso žaidė net 23 kartus, o 17 pergalių yra iškovojęs R.Federeris. Šveicaras „Australian Open“ turnyre dalyvauja jau 18 kartą savo karjeroje, o trečiame etape pralaimėjimą patyrė tik tris kartus.

„Kol kas mano kūnas pavargsta įsibėgėjus mačui, tačiau tikiuosi, jog tai praeis su laiku, – po dvikovos kalbėjo R.Federeris. – Esu labai laimingas bei pilnai pasiruošęs šiam turnyrui.

Žinau, kad rimti varžovai man kliuvo jau labai anksti, tačiau tai nėra blogai. Džiaugiuosi, jog galiu rungtyniauti ir žinau kaip nugalėti T.Berdychą.“

S. Wawrinkos sėkmė

Ketvirtasis pagal skirstymą Stanas Wawrinka laimėjo visas savo padavimų serijas ir iškovojo užtikrintą pergalę prieš amerikietį Steve'ą Johnsoną 6:3, 6:4, 6:4. Šveicaras atliko 11 neliečiamų padavimų, panaikino 5 varžovo „break point'o“ galimybes ir savo varžovą nugalėjo per valandą ir 51 minutę trukusią kovą.

„Esu labai patenkintas savo padavimu, – teigė 87 proc. savo pirmųjų kirčių laimėjęs S.Wawrinka. – Šiandien stengiausi žaisti įvairiai ir būti agresyvus.

Šį kartą kamuoliuką jaučiau geriau ir buvau labiau susikaupęs nei pirmame etape“

Tai buvo antroji tenisininkų tarpusavio dvikova bei antroji S.Wawrinkos pergalė.

Savo pasirodymą „Australian Open“ čempionate geriausias Šveicarijos tenisininkas pradėjo itin sunkia pergale prieš slovaką Martiną Kližaną, kurį nugalėjo 4:6, 6:4, 7:5, 4:6, 6:4.

S.Wawrinka prieš ketverius metus iškovojo savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“, o tai jam padaryti pavyko būtent Melburne. Trečiame „Australian Open“ etape jis rungtyniaus devintą kartą iš eilės. Jo varžovu taps Paolo Lorenzio ir Viktorio Troickio poros nugalėtojas.

Iš viso Šveicarijos atstovas yra laimėjęs tris „Didžiojo kirčio“ turnyrų titulus, o pagrindinio varžybų trofėjaus neiškovojo tik Vimbldone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių