LTOK Vykdomasis komitetas susirinko į pirmąjį posėdį

  • Teksto dydis:

Trečiadienį naujasis Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomasis komitetas susirinko į pirmąjį posėdį, kurį LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė pradėjo nuo pasiūlymų Vykdomojo komiteto nariams kuruoti tam tikras veiklos sritis ir LTOK komisijas.

Vykdomojo komiteto nariai iki 2017 m. sausio 27 d. vyksiančios generalinės asamblėjos turės galutinai apsispręsti dėl savo kuruojamų veiklos sričių, pateikti siūlymus LTOK ketverių metų veiklos programai bei 2017 m. veiklos planui.

Posėdyje LTOK prezidentė su Vykdomojo komiteto nariais aptarė š.m. spalio 20-22 dienomis vykusį Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) Vykdomojo komiteto posėdį ir Generalinę asamblėją, kurioje buvo patvirtinta, kad antrosios Europos žaidynės 2019 m. vyks Minske.

Vykdomojo komiteto narė ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) generalinė sekretorė Agnė Vanagienė pristatė federacijų valdymo tobulinimui skirto projekto SIGGS narių susitikimo Frankfurte rezultatus.

Jame buvo nutarta, kad projekte dalyvaujančios federacijos susitiks kartą per metus aptarti problemų, su kuriomis dažniausiai susiduria savo veikloje ir dalinsis patirtimi. A.Vanagienė taip pat apžvelgė tarptautinio projekto SUCCESS mokymus. Šis projektas skirtas sporto organizacijose dirbančioms moterims. Romoje š.m. spalio 16-19 d. vykusioje mokymų sesijoje tobulėjo 8 dalyvės iš Lietuvos. Anot A.Vanagienės projektų koordinatoriai jas įvertino labai teigiamai.

Olimpinio sporto direkcijos direktoriaus pavaduotojas Einius Petkus Vykdomojo komiteto nariams pasiūlė patvirtinti Lietuvos olimpinės rinktinės narių stipendijas, kurios bus mokamos 2016 m. lapkričio 1 – 2016 m. gruodžio 31 d. Šių metų stipendijos buvo patvirtintos iki lapkričio 1 d. ir po olimpinių žaidynių buvo peržiūrėtos atsižvelgiant į sportininkų pasiektus rezultatus.

Iki metų pabaigos LTOK mokamas stipendijas gaus 26 sportininkai, iš viso per šį laikotarpį jiems bus išmokėta 28,4 tūkst. eurų. Vykdomasis komitetas stipendijų mokėjimą patvirtino. LTOK taip pat pratęsė maistpinigių mokėjimą 35 sporto medicinos ir mokslo specialistams 2016 m. lapkričio 2 d. – gruodžio 31 d.

Vykdomasis komitetas taip pat patvirtino stipendijas penkiems pažangiems sportuojantiems Lietuvos sporto universiteto (LSU) ir penkiems Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) studentams.

Olimpinio švietimo programų vadovė Vita Balsytė informavo apie dalyvavimą Europos „Fiar Play“ judėjimo kongrese, kuris spalio 7-9 d. vyko Austrijos sostinėje Vienoje. Kongrese buvo renkamas prezidentas ir Vykdomojo komiteto nariai. Antrajai kadencijai perrinktas austras Christianas Hinterbergeris. Kitais metais „Fair Play“ kongresas vyks Izraelyje, kurio metu bus diskutuojama apie sporto svarbą sprendžiant socialines problemas ir kovojant su tautine nesantaika.

Kitas LTOK Vykdomojo komiteto posėdis bus išplėstinis. Kaip ir kiekvieną rudenį, šis posėdis bus išvažiuojamasis ir lapkričio 24-25 d. vyks Druskininkuose.

Šiame posėdyje bus pristatyta pasirengnimo ir dalyvavimo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ataskaita. Į posėdį bus kviečiami ne tik Vykdomojo komiteto nariai, bet ir vasaros olimpinių sporto šakų federacijų vadovai, sporto medikai, mokslininkai ir kiti sporto specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių