LTOK: V. Alekna iškraipė faktus

Pristatydamas sporto visuomenei ir žiniasklaidai savo veiklos programą kandidatas į Lietuvos olimpinio kometeto (LTOK) prezidento postą Virgilijus Alekna netiesiogiai apkaltino LTOK vadovybę nuslėpus daugiau kaip 4 mln. litų. Tai tikrovės neatitinkanti informacija, teigia LTOK.

„Mums labai gaila, jog užuot pasidomėjęs LTOK veikla išsamiau ar uždavęs konkrečius klausimus dabartinei LTOK vadovybei, gerbiamas sportininkas švaistosi tokiais neatsakingais kaltinimais ir imasi populistinės retorikos. Lėšas, kurias kontroliuoja LTOK, sudaro LTOK tiesiogiai valdomos lėšos bei LTOK įsteigto Lietuvos Olimpinio fondo (LOF) lėšos", – teigiama LTOK pranešime.

Lietuvos olimpinis fondas įsteigtas 1992 metais. Pagrindiniai jo veiklos tikslai: remti sportininkų, trenerių, kitų sporto specialistų ir olimpinių žaidynių veteranų gydymą bei reabilitaciją, teikti jiems kitą socialinę paramą, remti Lietuvos sportininkų pasirengimą ir dalyvavimą olimpinėse žaidynėse, olimpinių sporto šakų federacijų programas.

Anot pranešimo, jau daugelį metų LOF veiklą įvertina LTOK generalinės asamblėjos išrinktos LTOK revizinės komisijos atstovas, taip pat kasmet atliekamas nepriklausomas fondo veiklos auditas. LTOK revizinė komisija ataskaitą apie LOF ir LTOK veiklą kasmet pateikdavo LTOK vykdomajam komitetui bei LTOK generalinei asamblėjai. Ataskaitą už 2011 metų LTOK bei LOF veiklą LTOK revizinė komisija pateikė 2012 m. sausio 19 d. vykusiame LTOK vykdomojo komiteto posėdyje.

Papildomai LTOK  biudžetą bei jo vykdymą  LTOK nariai – sporto šakų federacijų atstovai – tvirtina kasmetinėje organizacijos Generalinėje asamblėjoje. 2012 m. sausio 27 d. vykusioje generalinėje asamblėjoje buvo patvirtinta LTOK biudžeto įvykdymo apyskaita, kurioje aiškiai parašyta, jog LTOK pajamos 2011 metais sudarė apie 12 mln. litų, papildomai LOF lėšos 2012 m. sausio pirmai dienai buvo daugiau kaip 5 mln. litų. Didžioji dalis LOF lėšų šiuo metu yra įšaldyta bankrutavusiame banke „Snoras“, kuriame savo lėšas laikė daug privačių bendrovių, keletas valstybinių organizacijų bei savivaldybių.


Šiame straipsnyje: LTOKVirgilijus Alekna

NAUJAUSI KOMENTARAI

S2

S2 portretas
Prasideda purvu drabstymai.Be sito niekaip.

Vidas

Vidas portretas
Man asmeniškai tas Alekna, tai kažkoks molis. Padų nespėjo apšilt, o jau švaistosi kaltinimais. Tai rodo žmogaus nekonkretumą. Rodos iš pažiūros vyras, bet elgesys kaip kaimo bobos. Ką norėt, juk kaimietis ir yra.

D

D portretas
Gerai gaunasi: LTOK pati save "kontroliuoja", save "tikrina" ir sau ataskaitas raso.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių