LTOK: būtina spartinti Druskininkų sporto centro statybas

Trečiadienį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir generalinis sekretorius Valentinas Paketūras bei Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas Rimantas Kveselaitis lankėsi Druskininkuose.

Susitikime su miesto meru Ričardu Malinausku kalbėta apie sporto situaciją bei perspektyvas. Mero teigimu, Druskininkai jau dabar gali pasidžiaugti nemenku atvykstamojo sportinio turizmo srautu - į treniruočių stovyklas atvyksta profesionalūs sportininkai iš įvairių šalių. Miesto vadovo teigimu, tokio tipo turizmo potencialas yra didžiulis, tad reikia spartinti Druskininkų sporto centro statybas - o tai nėra įmanoma be atitinkamo centrinės valdžios požiūrio ir deramo finansavimo.

LTOK vadovės manymu, planuojant sporto objektų plėtrą yra būtina vertinti regionų perspektyvas. „Kai kuriuose šalies regionuose planuojami nauji sporto objektai, nors gyventojų skaičius juose nuolat mažėja. Šiuo atveju kalbame apie perspektyvų sporto objektą mieste, kurio svečių skaičius nuolat auga. Druskininkų sporto centras turėtų didelės naudos ne tik Lietuvos sportininkams, bet ir sudarytų galimybes priimti dar daugiau sportininkų iš kitų šalių. Manau, kad kartu turime ieškoti galimybių užtikrinti deramą centrinės valdžios dėmesį, siekiant, kad šio objekto statybos būtų kuo greičiau pabaigtos“, - teigė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Jai antrino ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas Rimantas Kveselaitis, kviesdamas sudėlioti Janiškius prioritetus sporto objektų plėtrai. „Požiūris kai duodama visiems po šiek tiek nėra racionalus ir nepadeda pasiekti rezultato. Turime išskirti aiškius prioritetus - tik taip išvengsime dešimtmečius trunkančių statybų“, - sakė Rimantas Kveselaitis.

Po susitikimo svečiai apžiūrėjo Druskininkų miesto sporto aikšteles, taip pat apsilankė Druskininkų sporto centro statybų aikštelėje. Vėliau galimo bendradarbiavimo perspektyvos buvo aptartos su „Snow arenos“ atstovais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

butina

butina portretas
butina vaziuoti i miestu savivaldybes ir klausti atsakingu pareigunu ,kodel nesudaromos investicijos i ivairiu sporto sako infrastruktura,juk vienas infrastrukturos pastatas, gali tikti net 3 sporto sakom,tai vadinamas patalpu panaudojimo praktiskumas!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių