LSKL starte - sensacinga ŠU pergalė prieš VDU

Pirmadienį startavusiose Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) varžybose nustebino Šiaulių universitetas, kuris po metų pertraukos sugrįžo į pirmenybes ir jau pirmosiose rungtynėse sutriuškino lygos čempioną Vytauto Didžiojo universitetą.

Be visų pagrindinės sudėties žaidėjų rungtyniavusi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekipa namuose net 69:96 (14:26, 17:22, 22:23, 16:25) pralaimėjo į LSKL po metų pertraukos grįžusiai Šiaulių universiteto (ŠU) komandai.

Svečiai labai sėkmingai pradėjo susitikimą ir po Mindaugo Kuzminsko dėjimo sužaidus tris minutes pirmavo rezultatu 6:1. Nors VDU krepšininkams buvo pavykę šiek tiek priartėti, Žilvinas Petraitis pelnė penkis taškus be atsako ir įpusėjus pirmajam ketvirčiui ŠU pirmą kartą įgijo dviženklį pranašumą - 15:4. Nepaisant VDU ekipos trenerių paprašytos minutės pertraukėlės, svečiai ir toliau dominavo aikštėje, o Aurimas Birgelis dvitaškiu dar labiau padidino šiauliečių pranašumą - 18:4. Likus porai minučių iki pirmojo ketvirčio pabaigos aikštės šeimininkai pelnė septynis taškus iš eilės, tačiau ketvirčio pabaigą ir vėl sėkmingiau žaidė ŠU studentai, kurie po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 26:14.

Antrąjį kėlinį šiauliečiai pradėjo dar vienu spurtu 9:0, o ŠU persvara jau tapo triuškinančia - 35:14. Sužaidus šešias minutes antrajame ketvirtyje M.Kuzminskas dar kartą efektingai įdėjo kamuolį į VDU krepšį ir padidino skirtumą iki rekordinio - dvidešimt penkių taškų - 46:21. Visgi ketvirtį VDU krepšininkai baigė spurtu 10:2 , tačiau ŠU persvara ir toliau nekėlė abejonių - 48:31.

Trečiasis ketvirtis dar kartą prasidėjo šiauliečių spurtu 7:0 ir nors sužaidus penkias minutes analogiška atkarpa atsakė aikštės šeimininkai, vaizdas aikštėje beveik nesiskyrė nuo pirmosios mačo pusės. VDU krepšininkai bandė gelbėtis tolimais metimais, tačiau jie dažniausiai skriejo pro šalį. Po didžiosios pertraukos aikštėje daugiau nepasirodė VDU komandos lyderis šiose rungtynėse Rokas Grinius, kuris antrajame kėlinyje patyrė čiurnos traumą ir aikštę buvo priverstas palikti skausmo perkreiptu veidu.

Paskutinis ketvirtis tebuvo formalumas. Į šias rungtynes atvykę tik septyniese, netekę R.Griniaus, aikštės šeimininkai liko tik šeši. Žinant tai, kad Rokas Čepanonis vis dar gydosi traumą ir aikštelėje išbuvo vos 5 minutes, VDU krepšininkai šį susitikimą žaidė praktiškai be keitimo. Nuovargis ir tapo pagrindiniu faktoriumi, lėmusiu ketvirtojo kėlinio pabaigoje dar labiau išaugusią ŠU ekipos persvarą. Svečiai laimėjo rungtynes 96:69 ir jau pirmoje čempionato dvikovoje pateikė gana nemažą netikėtumą.

VDU: Š.Zablockis 21 (6 atk. kam.), D.Girdvila 14 (2/8 trit.), M.Pukinskas 12, R.Grinius 9, T.Martinkus 6 (8 atk. kam.), Ž.Kuklierius 5 (9 kl.), R.Čepanonis 2.

ŠU: Ž.Petraitis 28 (4/10 trit), M.Kuzminskas 24 (10/12 dvit, 11 atk. kam.), L.Lukoševičius 21, A.Gurklys 8.

VPU - LŽŪU 90:82

Šiais metais Vilniaus pedagoginis universitetas gėdos nepadarytų, net LKL - oje, tad būsimieji pedagogai studentų lygoje nusitaikė į pačias aukščiausias vietas studentų lygoje. Vis dėlto net šešis krepšininkus iš LKL - os užregistravę vilniečiai nuo pat rungtynių pradžios nesugebėjo primesti savo sąlygų Lietuvos žemės ūkio universiteto ekipai iš Kauno rajono. Vilniečių gretose dėl traumos negalėjo rungtyniauti Artūras Jomantas, kuris aikštelėje nesirodys dar mažiausiai keturis mėnesius, komandai negalėjo padėti dar du Vilniaus „Lietuvos ryto" krepšininkai Justas Sinica ir Steponas Babrauskas.

Būsimieji žemės ūkio specialistai galingai pradėjo rungtynes, o komandą į priekį tempė Povilas Stasiulionis, kuris iš viso pelnė net 37 - is taškus ir tapo rezultatyviausiu turo krepšininku. Būsimieji pedagogai rezultatą išlygino trečiajame ketvirtyje ir nuo šio momento kova užvirė taškas į tašką. Komandoms prireikė pratęsimo ir jo metu šeimininkai pasinaudojo šansu ir paskutinėmis minutėmis išplėšė pergalę.

„Jautėsi, kad mes geriau pasiruošę fiziškai, o varžovai jėgą pademonstravo rungtynių pradžioje. Niekaip negalėjome susitvarkyti su Povilu Stasiulioniu, tačiau ir mes turėjome savų kozirių. Gerai sužaidė jaunieji Kristijonas Gaška ir Lukas Chmieliauskas, o komandą visas rungtynes į priekį tempė Janas Jurgo ir Mindaugas Reminas" - po rungtynių savo krepšininkams pagyrų negailėjo VPU treneris Algimantas Šatas.

VPU: J. Jurgo 24 (7 atk. kam., 2 blk.), M.Reminas 21 (6 atk. kam., 5 per. kam.), N.Strazdauskas 17;

LŽŪU: P. Stasiulionis 37 (10/18 2 tšk., 2/6 3 tšk., 11 atk. kam.), S.Skužinskas 13, M. Gužauskis, A.Lubys po 9.

MRU - KTU 82:68

Ne ką mažiau grėsmingą sudėtį nei VPU, subūrė ir Mykolo Romerio universitetas, kurio gretose ateinantį sezoną žais net šeši LKL - os klubams atstovaujantys krepšininkai.

Vilniečiai kaip ir kolegos iš pedagoginio universiteto, turėjo vargo rungtynėse su Kauno technologijos universiteto ekipa. Kauniečiai šiemet subūrė itin patriotišką komandą, kurios sąraše iš penkiolikos krepšininkų tik vienas gimęs ne šiame mieste.

Tad savo miesto garbę gynę KTU žaidėjai bandė priešintis varžovams. Pirmojoje rungtynių pusėje Vilniaus ekipa įgijo dviženklę persvarą jau po pirmojo kėlinio, kurią antrajame ketvirtyje padidino iki dvidešimties taškų. Tačiau prieš pat didžiąją pertrauką čiurnos traumą patyrė pagrindinis vilniečių centras Gediminas Žylė, kuris pagirtinai kovėsi pirmojoje rungtynių dalyje.

Antrojoje rungtynių pusėje neaukšta, tačiau kovinga KTU komanda sugebėjo atsitiesti ir sumažino atsilikimą iki trijų taškų, tačiau rungtynių pabaigą geriau sužaidė labiau patyrę Mykolo Romerio universiteto krepšininkai, kurie ir šventė pirmąją pergalę sezone.

MRU: L.Samėnas 23, A. Labuckas 17, G. Žylė 12 ( 18 min., 3/5 2 tšk., 2/2 3 tšk., 6 atk. kam.); KTU: G.Butkus 14, E.Stanionis 11, V.Mačys ir A.Pelšs po 8.

VGTU - KU 86:73

Neabejotini šios dvikovos favoritai buvo klaipėdiečiai, kurie prieš sezoną ir patyrė nuostolių, tačiau sugebėjo prisivilioti iš Vokietijos į gimtąjį Klaipėdos „Neptūną" sugrįžusį Martyną Mažeiką, kuris turėtų būti neabejotinu ekipos lyderiu. Tačiau tik tuo atveju, jei „Neptūnas" krepšininką išleis į varžybas. Šiandien Vilniuje nebuvo ne tik M. Mažeikos, bet Šilutės „Šilutės" krepšininkų ir keleto Klaipėdos „Naftos - Uni - Laivitės" bei Palangos „Naglio - Adakrio" žaidėjų. Vos aštuoniese į Vilnių nuvykę KU krepšininkai tegalėjo remtis šešių krepšininkų pagalba, mat Tomas Šaulys jautė traumos padarinius ir aikštelėje nepasirodė, o nedaug rungtyniavęs klaipėdietis Mantas Virbalas žaidė pirmąsias rungtynes po rankos traumos.

Vilniečiai greit išnaudojo varžovų trumpą atsarginių suolelį ir ėmė dažnai keisti savo žaidėjus. Jau pirmajame ketvirtyje Vilniaus Gedimino technikos universiteto ekipos pranašumas pasiekė dvylika taškų, kuris antrajame ketvirtyje pasiekė net dvidešimties taškų ribą.

Antroji rungtynių pusė tebuvo formalumas ir vilniečiai ramiai baigė rungtynes išsaugoję dviženklę persvarą.

„Tai buvo pirmosios rungtynės ne tik man prie ekipos vairo, bet ir dar penkiems jauniesiems krepšininkams. Nelengva buvo ir man, ir žaidėjams. Varžovai buvo gudresni ir pasinaudojo trumpu mūsų atsarginių suolu" - po pralaimėjimo reziumavo naujasis Klaipėdos universiteto vyriausiasis treneris Mindaugas Mockus.

VGTU: A.Fiodorovas 27, R.Stankevičius 16, A. Pranevičius 11;

KU: V. Petkus 22, V. Buzas 17, E. Lengvinas 9.


Šiame straipsnyje: LSKLVDUšu

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių