LSKL reguliariojo sezono nugalėtojas – VDU

Pirmadienio vakarą baigėsi reguliarusis Lietuvos studentų krepšinio lygos sezonas, po kurio paaiškėjo atkrintamųjų varžybų poros.

Kovo 15 ir 22 dienomis ketvirtfinalyje kovos VDU - KU, KTU - VPU, VGTU - MRU - LKKA,  LKKA - ŠU. Pirmosios rungtynės įvyks žemesniąją vietą užėmusios komandos aikštėje.

Čempionai sutriuškino LŽŪU

Lygos čempionų titulą ginanti Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekipa be vargo nugalėjo varžovus iš Lietuvos žemės ūkio akademijos (LŽŪU) rezultatu 132:74 (23:14, 20:26, 44:7, 45:27).

VDU krepšininkai prieš rungtynes žinojo, jog pergalė leistų jiems reguliariajame sezone užimti pirmąją vietą. Pirmojoje rungtynių pusėje čempionai niekaip nesugebėjo palaužti varžovų pasipriešinimo, tačiau antrojoje rungtynių pusėje vaizdas aikštėje pasikeitė. VDU ekipa per du kėlinius pelnė beveik šimtą taškų sutriuškino varžovus.

„Pralaimėjome ir mūšį ir karą. Nieko negalėjome priešpastatyti varžovams, kurie visais žaidimo komponentais yra geresni už mus“,- apie pasibaigusį LŽŪU sezoną sakė komandos treneris Robertas Ragauskas.

„Antrojoje aidimo pusėje nusprendėme nebejuokauti ir parodėme savo jėgą. Rungtynės buvo lengvos ir didesnių problemų mums nesukėlė“,- sakė VDU treneris Arūnas Juknevičius.

KU triuškinamai pralaimėjo MRU

Klaipėdoje vietos universitetas (KU) be kovos nusileido Mykolo Riomerio universitetui rezultatu 48:96 (14:22, 16:25, 14:22, 4:27), tačiau abi komandos jau buvo užsitikrinusios vietas atkrintamosiose varžybose.

Klaipėdiečiams rungtynės susiklostė nesėkmingai. Uostamiesčio ekipa jau pirmajame kėlinyje neteko Viktoro Chodosovskio, kuris dėl prakirsto smakro buvo išgabentas į ligoninę.

KU krepšininkai liko šešiese ir nesugebėjo pasipriešinti varžovams, kurie turėjo viena pergale mažiau. MRU krepšininkams reikėjo pergalės, nes ji galėjo leisti ekipai iš aštuntosios vietos pakilti šeštąją. Taip ir atsitiko, kai VPU ekipa nusileido LKKA krepšininkams. Trims komandoms - MRU, KU ir VPU surinkus vienodai taškų, geriausią tarpusavio rungtynių balansą turi MRU ekipa, kuri tarpusavio rungtynėse iškovojo tris pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą. VPU krepšininkai savo sąskaitoje turi dvi pergales ir du pralaimėjimus, KU komanda iškovojo tik vieną pergalę namuose prieš VPU.

„Rungtynes galiu palyginti su vyro meile moteriai. Kai vyras mylisi su moterimi ir galvoja apie kitą, tai mano auklėtiniai žaisdami jau galvojo apie kitas rungtynes ir negalėjo susikaupti ir laimėti“,- ant auklėtinių niršo KU treneris Mindaugas Mockus.

LKKA išplėšė pergalę Vilniuje

Lietuvos kūno kultūros akademijos ekipa (LKKA) sostinėje tik paskutinėmis sekundėmis išplėšė pergalė iš Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) rankų rezultatu 79:77 (18:21, 31:21, 17:22, 13:13).

Lygiose rungtynėse visą laiką keliais taškais pirmavo svečiai. Rungtynių baigtis sprendėsi paskutinėmis sekundėmis. Iš pradžių VPU krepšininkas Lukas Brazdauskis tritaškiu išlygino rezultatą, tačiau kartu su finaline sirena pergalę komandai taikliu dvitaškiu išplėšė Šarūnas Vingelis.

„Žaidėme tik aštuoniese, nes dėl traumų trūksta kelių žaidėjų. Tačiau buvome šiek tiek geresni ir mums pasisekė labiau“,- po dvikovos sakė LKKA treneris Edas Nickus.

„Jie buvo geresni ir labiau norėjo pergalės ir žaidė geriau. Jei ne keturios iš eilės Luko Chmieliausko pramestos baudos, galbūt viskas būtų pasibaigę kitaip“,- po rungtynių sakė VPU treneris Algimantas Šatas.

Šiauliečiai nusileido KTU

Šiauliuose vietos universitetas (ŠU) nesugebėjo sugaudyti varžovų snaiperių ir pralaimėjo Kauno technologijos universitetui (KTU) rezultatu 99:108 (28:31, 25:25, 27:22, 19:30).

Kauniečių krepšininkai siautė aikštelėje ir šeimininkai nesugaudė nedidelių kauniečių. KTU krepšininkai lengvai rinko taškus ir pelnė jų daugiau nei šimtą.

„Dėkoju visiems krepšininkams, kurie reguliariajame sezone kovėsi iki galo. Net neturėdami aukštų krepšininkų, sugebėjome pakilti aukštai ir užimti antrąją vietą reguliariajame sezone. Dėkoju ir Henrikui Giedraičiui, kuris puikiai dirbo ir talkino man. Bet atkrintamosios varžybos mums nesuteikia jokio džiaugsmo, kadangi ketvirtfinalyje tebus dvi rungtynės. Tad mes praktiškai neįgijome jokio pranašumo prieš varžovus“,- apie atkrintamąsias varžybas kalbėjo KTU vyriausiasis treneris Vitoldas Masalskis.

„Varžovai žaidė geriau, o mes rastai gynėmės ir pralaimėjome. Turime šansą atsigriebti atkrintamosiose“,- trumpai apie rungtynes sakė ŠU treneris Rolandas Vaičiūnas.

LSKL turnyrinė padėtis po reguliariojo sezono (vieta, komanda, rungtynės, pergalės):

1. VDU       28     16    12 
2. KTU       28     16    12
3. VGTU      27     16    11 
4. LKKA      26     16    10 
5. ŠU        26     16     10 
6. MRU       21     16      5
7. VPU       21     16      5 
8. KU        21     16      5 
9. LŽŪU      18     16      2


Šiame straipsnyje: Studentų krepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių