LSKL - lyderių pergalės

Lietuvos studentų krepšinio lygos ture pirmadienį pergales iškovojo visos komandos favoritės.

Lyderio ir autsaiderio dvikovoje -  KTU pergalė

Kauno derbyje susitiko lygos lyderis Kauno technologijos universitetas (KTU) ir priešpaskutiniojoje vietoje žengiantis Lietuvos žemės ūkio universitetas (LŽŪU). Tik paskutiniajame ketvirtyje pergalę rezultatu 82:64 (17:13, 21:26, 22:15, 22:10) išplėšė aikštelės šeimininkai.

Abi komandos buvo turnyrinės lentelės dugno kaimynės. Tačiau taip buvo praėjusiame sezone. Šiais metais KTI krepšininkai neįtikėtinai šovė į patį viršų, o žemės ūkio mokslus kremtantys studentai išsaugojo savo „tradicijas“ ir lik ištikimi turnyrinės lentelės dugnui, kurį, tiesa, kol kas užleidžia tik Mykolo Riomerio universitetui.

Nepaisant skirtingų padėčių turnyrinėje lentelėje, aikštelėje komandos kovėsi iki paskutinio centimetro. LŽŪU krepšininkai buvo pasiryžę iškovoti pergalę ir netoli jos buvo tris kėlinius. Vis dėlto, paskutiniajame ketvirtyje lygos lyderiai KTU krepšininkai perlaužė rungtynių eigą savo naudai ir iškovojo sunkią pergalę didžiulius skirtumu. Pergale ne itin patenkintas buvo ir nugalėtojų treneris.

„Širdyje mano komanda pralaimėjo. Nepaisant sėkmės nesijaučiu nugalėtoju, nes komanda žaidė blogai. Ekipa išsimušė iš ritmo, nes praleidome nemažai rungtynių, tad krepšininkams vėl reikės laiko, kol įeis į įprastas vėžes“,- po rungtynių nugalėtojų negyrė jų treneris Vitoldas Masalskis.

„Tokius teisėjus, kokie buvo šiandien, reiktų izoliuoti nuo krepšinio. Tiek klaidų vienu metu jau seniai nemačiau. Būtume tikrai laimėję, jei ne arbitrai. Kaip apibūdinti teisėjavimą, net nežinau, nes neturiu tokių žodžių, kurie išreikštų ką galvoju“,- po rungtynių į šuns dienas arbitrus dėjo LŽŪU vyriausiasis treneris Robertas Ragauskas.

KTU - LŽŪU 82:64 (17:13, 21:26, 22:15, 22:10).

KTU: E. Stanionis 24, M.Stropus 13, M.Sapiega 11.
LŽŪU: M.Šidlauskas 23, P.Stasiulionis 13, Š.Dimša 8.

LKKA namuose neatsilaikė prieš ŠU

Lietuvos kūno kultūros akademija (LKKA) namų rungtynėse rezultatu 83:87 (21:26, 21:13, 21:31, 20:17) nusileido Šiaulių universiteto krepšininkams (ŠU), kurie aplenkė varžovus turnyrinėje lentelėje.

Abi komandos prieš rungtynes turėjo sukaupusios vienodą taškų kraitį ir buvo galima tikėtis intriguojančios dvikovos. Taip ir atsitiko, o rungtynių nugalėtojas paaiškėjo tik pačioje rungtynių pabaigoje.

Komandos koja kojon žengė iki didžiosios pertraukos, po kurios geriau gintis pradėjo šiauliečiai, kurių kieta gynyba varžovams pridarė nuostolių. Į ligoninė buvo išgabentas Irmantas Birbalas, kuriam, kaip vėliau paaiškėjo, lūžo nosis.

Rungtynių pabaigoje virė nervų karas, kurį laimėjo svečiai. Šeimininkai gali kaltinti tik patys save, kurie prametė kelis svarbius baudos metimus.

„Toks jau tas krepšinis. Vieną dieną pasiseka vieniems, kitą dieną - kitiems. Šįkart nugalėjo šiauliečiai, tačiau jie nė truputėlio nebuvo geresni už mūsų komandą“,- auklėtinių nepeikė LKKA vyriausiasis treneris Edas Nickus.

„Po didžiosios pertraukos pagerinome gynybą, atitrūkome, tačiau rungtynių pabaigoje vėl leidome varžovams priartėti. Tačiau pabaigoje labiau pasisekė mums ir šįkart laimėjome mes“,- apie sėkmę kalbėjo ŠU vyriausiasis treneris Rolandas Vaičiūnas.

LKKA - ŠU 83:87 (21:26, 21:13, 21:31, 20:17).

LKKA: Š.Vingelis 26, V.Sragauskis 20, A.Lencevičius 15.
ŠU: E.Pikalavičius 23, P.Rašamavičius 20, A.Kvedaravičius 15.

VGTU iškovojo ketvirtąją pergalę

Ir toliau kovingumo stebuklus demonstruoja Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU), kuris namuose po atkaklios kovos rezultatu 85:76 (24:21, 19:24, 23:13, 20:17) įveikė Klaipėdos universitetą (KU).

Klaipėdos komanda galingai pradėjo rungtynes ir pasinaudojo savo pranašumu žaidžiant vienas prieš vieną. Svečiai dažnai atmesdavo kamuolį laisviems ekipos draugams, kurie išnaudodavo progas. Tačiau antrojoje rungtynių pusėje jokių autoritetų nepripažįstantys vilniečiai sugebėjo pagerinti gynybą bei primesti sau naudingą rungtynių eigą.  VGTU rungtynių pabaigoje sugebėjo išsaugoti persvarą ir šventė ketvirtąją pergalę šiame sezone.

„Rungtynės buvo sunkios. Varžovai turi geresnius krepšininkus, prieš kuriuos buvo sunku gintis asmeniškai, tačiau mums pavyko sužaisti komandinį žaidimą ir kartu išplėšėme pergalę“,- po rungtynių sakė VGTU strategas Gintaras Šerkšnas.

„Nemažai žaidėjų sirguliavo, tačiau ne tai pagrindinė pralaimėjimo priežastis. Atrodė, jog vadovauju ne vyrų, o moterų komandai. Žaidėjai buvo be užsispyrimo, žaidė minkštai ir lėtai“,- auklėtiniams kritikos negailėjo KU strategas Mindaugas Mockus.

VGTU - KU 85:76 (24:21, 19:24, 23:13, 20:17).

VGTU: R.Stankevičius, M.Girnius po 18, A.Pranevičius 14.
KU: E.Lengvinas 19, T.Šaulys 14, R.Šimkevičius. J.Kazakauskas po 11.

MRU treneris siekia antirekordo

Kaune vietos Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) namuose po sunkios kovos rezultatu 87:81 (21:20, 25:24, 22:17, 19:20) įveikė Mykolo Riomerio universitetą (MRU).

Šiose rungtynėse buvo galima tikėtis lengvos VDU pergalės, mat varžovai sezone dar nebuvo iškovoję nė vienos pergalės. Tokia padėtis liko ir po šių rungtynių, tačiau vilniečiai aikštelėje atidavė visas jėgas ir pralaimėjo tik paskutinėmis sekundėmis.

Vilniečiai gerai pataikė iš visų padėčių, tuo nustebindami varžovus, kurių gretose trūko gynėjų. Vis dėlto, labiau patyrę VDU krepšininkai sugebėjo pergalingai baigti rungtynes.

„Nesvarbu, jog varžovų gretose nėra skambių pavardžių. Juokaujant galima pasakyti, jog dabar nuvykęs į bet kurį kaimą vis tiek rasi nors vieną gero lygio krepšininką. Tad krepšinį dabar moka žaisti visi, todėl ir mums nebuvo šiandien lengva“,- po dvikovos kalbėjo VDU vyriausiasis treneris Arūnas Juknevičius.

MRU strategas Šarūnas Sakalauskas ir toliau demonstruoja tylos įžadus. Vilniaus komandos strategas atsisako komentuoti ekipos žaidimą, kuri po Šarūno Sakalausko atėjimo į komandą dar neiškovojo nė vienos pergalės. LSKL netrukus bus galima fiksuoti dar vieną rekordą - Š.Sakalauskas atsisakė duoti interviu žurnalistams jau ketvirtose rungtynėse iš eilės.

VDU - MRU 87:81 (21:20, 25:24, 22:17, 19:20).

VDU: Š.Vasiliauskas 20, A.Karbauskas 16, P.Butkevičius 15.
MRU: A.Lukoševičius 21, R.Jukonis 18, E.Jezukevičius 14.


Šiame straipsnyje: LSKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių