LRL čempionate – favoritų pergalė Kaune ir sostinės derbį laimėjęs „Vilnius“

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Lietuvos rankinio lygoje Kauno „Granitas-Karys“ namuose priėmė Alytaus „Varsą-Stronglasą“, o sostinėje įvyko derbis tarp VHC „Šviesa“ ir „Vilnius“. Abejos rungtynės, nepaisant sunkios pradžios, baigėsi identiškais rezultatais.

„Granitas-Karys“ pranoko „Varsą-Stronglasą“ 32:25 (18:10), o „Vilnius“ nugalėjo VHC „Šviesą“ 32:25 (17:13).

Kauno sporto halėje „Granitas-Karys“ nuo pat pirmųjų pirmojo kėlinio minučių demonstravo savo pranašumą ir iki 11-os minutės išlaikė dvigubą persvarą prieš „Varsą-Stronglasą“ (8:4). Tuomet Alytaus komanda pradėjo švelninti atsilikimą ir 14-ą minutę sumažino savo atotrūkį iki dviejų įvarčių (6:8), Vis dėlto „Granitas“ netrukus „spurtavo“ ir pirmąjį kėlinį užbaigė pirmaudamas 18:10.

Antrąjį rungtynių kėlinį rezultatyviau pradėjo alytiškiai, sumažinę atsilikimą iki 4 įvarčių (15:19), tačiau aikštelės šeimininkai nebuvo nusiteikę prisileisti varžovų dar arčiau ir, sužaidė kelias rezultatyvias atkarpas, padidino atotrūkį - 27:18. Iki rungtynių pabaigos „Varsa-Stronglasas“, nors žaidė rezultatyviai, sumažinti deficito nesugebėjo.

Kauniečiams net 13 įvarčių pelnė Paulius Šarkauskas, 6 - Karolis Dambrauskas, 5 - Tadas Bučinskas.

Alytaus komandoje 7 kartus pasižymėjo Tautvydas Petrušauskas, 5 - Nedas Buronko.

„Reikėjo kovoti - nebuvo lengva. Mano įvarčių buvo daug, tačiau jie nebuvo lengvi. Atsinaujinusią Alytaus komandą vertinu neblogai, jaunimas geras. Aišku, patirties trūksta, tačiau jau žaidė“, - teigė „Granito-Kario“ žaidėjas Paulius Šarkauskas.

„Niekas nepavyko. Buvo didelė pertrauka, kai kitos komandos žaidė po keletą rungtynių, o mes - tik vienerias. Nujautėme, kad šiandien galime pralaimėti, tačiau nutiko dar blogiau. Nors pasipildėme jaunimu, tačiau šiandienos rungtynėse teko kliautis vyresniais žaidėjais. „Granitas“ norėjo reabilituotis po kelių pastaruoju metu praloštų rungtynių, ką jie sėkmingai įvykdė“, - pripažino „Varsos-Stronglaso“ treneris Robertas Paužuolis.

Tokiu pat rezultatu kaip Kaune baigėsi ir Vilniaus derbis, tačiau rungtynės vyko pagal visiškai kitokį scenarijų.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo „Šviesa“, pelniusi du įvarčius iš eilės, tačiau į tai „Vilnius“ atsakė serija 5:0, kuri prigesino varžovus (6:3). Šią trijų įvarčių persvarą aikštelės šeimininkai išlaikė iki kėlinio vidurio ir ją dar padidino - 13:8. Kėlinį „Vilnius“ užbaigė pirmaudamas 17:13.

Antrasis kėlinys „Šviesos“ rankininkams klostėsi palankiau ir jie atsilikimą sumažino iki minimalaus - 21:20. Vis dėlto „Vilnius“ siekė išlaikyti savo pranašumą ir atsiplėšė 6 įvarčiais - 29:23. Iki rungtynių pabaigos likus vos kelioms minutėms aikštelės šeimininkams beliko išlaikyti persvarą ir mėgautis pergale.

„Vilniui“ 12 įvarčių pelnė Martynas Žala, po 5 - Domantas Pukas ir Vaidas Drevinskas.

Pralaimėjusių gretose 8 sykius pasižymėjo Valdas Drabavičius, 7 - Karolis Antanavičius, 5 - Karolis Antonovičius.

„Žaidėme prastai, labai prastai. Nei vienas žmogus komandoje nebuvo nusiteikęs žaisti. Galbūt toks stiprus pasirodymas Europos taurėje leido mums pasijusti geresniais negu esame iš tikrųjų. Reikia su šiuo požiūriu susitvarkyti. Priešininkai žaidė kaip visada, o mes nuolat klydome gynyboje ir nė vienas neatlikome to, ką turėjome“, - nusivylimo neslėpė „Šviesos“ žaidėjas Valdas Drabavičius.

„Rungtynes vertiname puikiai. Nugalėjome stiprią komandą. Nebuvome favoritai, tačiau puikiai gynėmės ir stabdėme jų greitas atakas. Sykiu primetėme jiems savo lėtą žaidimo stilių ir mums pasisekė - laimėjome. Iš priešininkų komandos norėčiau išskirti Karolį Antonovičių, jis - „žvėris“, įmeta iš bet kur”, - teigė „Vilniaus“ žaidėjas Martynas Žala.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių