LKL finalo serija prasidėjo skambia „Žalgirio“ pergale

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalų karštinė prasidėjo. Pirmosiose serijos rungtynėse Kauno „Žalgiris“ sausakimšoje arenoje priėmė Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Šį sezoną Vilniaus klubui dar nepavyko įveikti savo priešininkų - visas tris tarpusavio dvikovas buvo laimėjęs „Žalgiris“. Istorijos perrašyti sostinės ekipai nepavyko ir šį kartą. Solidžiai sužaidę Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai ant menčių paguldė savo varžovus - 71:56.

LKL finalo serijoje žaidžiama iki 3 pergalių.

„Žalgirio“ starto penketas: M.Kalnietis, T.Delininkaitis, M.Kuzminskas, P.Jankūnas, R.Javtokas.

„Lietuvos rytas“: A.Rašičius, S.Babrauskas, A.Jomantas, L.Robertsas, J.Valančiūnas.

Žalgiriečiai nuo pat pirmųjų minučių stvėrė savo priešininkus už gerklės. Ypač puikią gynybą pirmosiomis minutėmis demonstravę žalgiriečiai labai greitai atritrūko. Robertas Javtokas dvikovos pradžioje akivaizdžiai pranoko 20-ąjį gimtadienį šiandien švenčiantį Joną Valančiūną. Puikus startas šeimininkams leido atitrūkti 10:0. Pirmuosius taškus svečiai sugebėjo pelnyti tik įpusėjus penktai kėlinio minutei, kai pasižymėjo Artūras Jomantas.

Nors Aleksandro Džikičiaus auklėtiniams pavyko atgauti kvapą, perimti iniciatyvos nesisekė. Po pirmojo kėlinio „Žalgiris“ turėjo dviženklę persvarą 21:11.

Antrajame kėlinuke rezultatyviu žaidimu nenustebino nei viena ekipa. Kauniečiams pavyko išsaugoti varžovus per saugų dviženklį atstumą. Nedidelių prošvaisčių svečiams buvo atsiradę, kai deficitas aptirpo iki 5 taškų (23:28), tačiau netrukus M.Kalnietis pataikė dvitaškį, iš toli įmetė Dainius Šalenga ir viskas vėl stojo į vietas.

Po pirmųjų dviejų kėlinių 37:30.

Pirmąjį tritaškį svečiai įmetė tik 22-ąją susitikimo minutę, kai pasižymėjo A.Rašičius. Tuo tarpu žalgiriečiai ir toliau rungtyniavo tari „ant sparnų“. Po T.Delininkaičio puikaus reido „Žalgiris“ įgijo 13 taškų pranašumą 47:34. Apsukų šeimininkai nesumažino ir po M.Popovičiaus tolimos „bombos“ bei M.Kalniečių dviejų taiklių metimų „Žalgiris“ įgijo rekordinį pranašumą 58:39. Trečiąjį kėlinį smūgiu į paširdžius - tritaškiu - užbaigė vos tik aikštėje pasirodęs jaunasis Žygimantas Janavičius (62:44).

Ketvirtasis kėlinyje tebuvo formalumas. „Žalgiris“ toliau tvirtai dominavo aikštėje ir iškovojo įtikinamą pergalę 71:56.

„Žalgiris“ - „Lietuvos rytas“71:56 (21:11, 16:19, 25:14, 9:12).

„Žalgiris“: M.Popovičius 13 taškų P.Jankūnas (7 atk. kam.) 11, R.Javtokas 10 (10 atk. kam.) ir M.Rakovičius po 10, T.Delininkaitis (5 rez. perd.) 8, T.Klimavičius 6, M.Kalnietis (7 rez. perd.) ir D.Šalenga po 5, Ž.Janavičius 3.

„Lietuvos rytas“: R.Seibutis 12, J.Valančiūnas 11, A.Rašičius 8, S.Babrauskas 7, T.Rice'as ir A.Jomantas po 5, P.Samardžiskis ir M.Katelynas po 4.


Šiame straipsnyje: LKLŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

agniezka

agniezka portretas
Zalgiris jega:-) Saunuoliai....As tik uz Kauno "Zalgiri".

Kauniete

Kauniete portretas
Aciu uz pergale nudirbot dideli ir varginanti darba ir aciu jusu seimoms,draugems kad veda jus ton pergalen ACIUUUUUUUUUUUUUUUUU

Lietuva

Lietuva portretas
Žalgiris turi vos mažesnį biudžetą, kaip visos likusios 11 LKL komandų kartu sudėjus. Pagal esamą biudžetų santykį, Žalgiris turėtų visas LKL komandas vartyti 30 - 50 taškų skirtumu. Nors šiandien Lietuvos Rytas sužaidė pagal savo galimybes, bet neiššoko aukščiau savo galvos, kaip kad pastaruoju metu buvome prie to pripratę, tačiau tokie kur kas mažesnio pajėgumo komandų pasipriešinimai, kaip kad Šiaulių Rytui ar Rūdupio Žalgiriui iššaukia pagarbą būtent toms komandoms, nors jos ir pralošė. Kažkodėl Žalgiris nepajėgus kautis Eurolygoje ar VTB su vienodo biudžeto ir pajėgumo komandomis ir jau 12 metų tarptautinėse arenose atrodo apgailėtinai. Kažkodėl Žalgiris ir LKLe, kai Rytas surinkdavo panašų biudžetą, pralaimėdavo vietinius mūšius ir net neturėdamas tam lėšų prieš sezono pabaigą žūt būt stiprindavosi į skolą, milijoniniais lizingais 2007-2008 metais ėmė lizinginius trofėjus, kas privedė iki bankroto slenksčio. Dabar gi turint dvigubai didesnį biudžetą (22 milijonai prieš 9 milijonus) bei galimybes už Rytą, turint keturiskart didesnį biudžetą bei galimybes už Šiaulius bei Rūdupį belieka įrodinėti savo galią, kai niekur kitur jos įrodyti nepavyko (prisimenant įspūdingą Žalgirio sudėtį ir dideles viltis sezono pradžioje). Duoti Rūdupiui dvigubai didesnį biudžetą už Žalgirį (45 milijonai prieš 22 milijonus) ir pasigrožėti ne tik LKL finalais (ne mažiau +20), bet ir tuo, kaip ir vėl garbingai suskambėtų Lietuvos vardas tarptautinėse arenose!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių