LKL čempionate Kaunas vėl turės dvi komandas

Šiandien Kaune oficialiai pasirašyta Lietuvos sporto universiteto ir Arvydo Sabonio krepšinio centro bendradarbiavimo sutartis. Po jos žalia šviesa buvo įžiebta „LKKA Baltai“ ekipai, kuri ateinantį sezoną rungtyniaus Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Praėjusį sezoną Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybes laimėjusio „LKKA-Atleto“ pagrindu suburta ekipa šalies krepšinio elite pakeis Kauno „Baltus“. Studentai kelialapį į LKL galėjo iškovoti jau po praėjusio sezono, tačiau pralaimėjo pereinamąją seriją paskutinę vietą užėmusiam „Palangos“ klubui.

Vis dėlto, pasirašius sutartį su A.Sabonio krepšinio centru, Edo Nickaus vadovaujamai ekipai atsirado nauja galimybė.

„Šiandien mums šventė. Susiklosčius aplinkybėms ir bendradarbiaujant su A.Sabonio krepšinio centru galime įsteigti naują komandą. Mūsų aukštoji mokykla eilę metų turėjo vieną stipriausių šalies ekipų, tad labai malonu, kad studentai vėl sugrįžta į elitą“, – džiaugėsi universiteto Albertas Skurvydas.

Jo  teigimu, pagal naują universiteto strategiją, artimiausiais metais bus orientuojamasi į elitines sporto šakas. Tikimasi, kad ši bendradarbiavimo sutartis padės profesionaliai ir kokybiškai ruošti oranžinio kamuolio specialistus.

„Studijų bazė bus A.Sabonio krepšinio centras. Norime būti vieni geriausių krepšinio specialistų rengėjai visame pasaulyje ir ta kryptimi ketiname dirbti“, – teigė rektorius.

Naujos komandos subūrimu džiaugėsi ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis. „Sveikinu su sugrįžimu į LKL ir noriu pasidžiaugti, kad Kaunas elitinėje šalies lygoje vėl turės dvi komandas. Su universitetu ateityje ketiname įkurti krepšinio laboratoriją, kurioje bus rengiami profesionalūs treneriai ir žaidėjai“, - kalbėjo A.Sabonis.

Kauno meras Andrius Kupčinskas palinkėjo „LKKA Baltams“ pergalių ir išreiškė viltį, kad po kelių metų jauna ir ambicinga ekipa sugebės kovoti ir dėl LKL medalių.
Visgi klubo prezidentas Vidas Bonkys apie naujojo sezono tikslus kol kas kalba atsargiai.

„Nelaimėjome pereinamosios serijos, tačiau viskas apsisuko taip, kad galiausiai pavyko gauti vietą LKL pirmenybėse. Daugybę metų su treneriu Edu Nickumi siekėme, kad sugrįžtume tarp stipriausių. Praėjusį sezoną demonstravome labai gražų ir rezultatyvų krepšinį. Tikimės tokį pat braižą išlaikyti ir šiemet. Stengsimės remtis vietiniais žaidėjais, o šiemetinis tikslas – išsaugoti vietą stipriausiųjų lygoje“, – kalbėjo klubo prezidentas.

Anot jo, klubo biudžetas ateinantį sezonas bus apie 1 mln litų. „Visgi tikimės, kad ateityje augs ne tik komanda, tačiau ir rėmėjų ratas“, – vylėsi klubo vadovas.


Šiame straipsnyje: LKKABaltaiatletas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Atletas,Aisčiai,Kaunas,Baltai..daba LKKA Baltai..ar ne laikas kaunui turėti dar viena normalia komanda(kaip vilniui ,,sakalai).o ne kožna meta keisti projektus(praplovus pinigus aišku).labai nerimtai atrodo

jonis

jonis portretas
Net krykščiam iš džiaugsmo dėl 2 Kauno komandų LKL, bet kad Kaunas neturi NEI VIENOS komandos Lietuvos futbolo čempionate-tai baisi gėda Kaunui. Pakruojis, Gargždai ir kitokie bažnytkaimiai turi, o Kaunas, antras Respublikos miestas, Laikinoji sostinė, sporto tradicijų lopšys, sporto miestas, jaunimo ir studentų miestas, olimpinių čempionų kalvė-futbolo komandos neturi. Gėda. Priminsiu, kad futbolas yra populiariausias, prestižiškiausias ir turintis stipriausias pozicijas visam pasaulyje žaidimas.

pritariu

pritariu portretas
kopustinskas tik kasiu mato. nera nieko. anyway. o kodel baltai??? kas kazkada su zalgrybiu kovojo? atletas? tai gal tiktu sis pavadinimas?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių