LKKA pagerbė Stambule sublizgėjusius savo auklėtinius

Lietuvos kūno kultūros akademijoje (LKKA) pagerbti lengvaatlečiai, kurie neseniai Stambule vykusiame pasaulio lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate pateko į pirmus dešimtukus.

Austra Skujytė penkiakovės rungtyje surinko 4802 taškus, pagerino Lietuvos rekordą ir iškovojo čempionato bronzos medalį. Sonata Tamošaitytė 60 m barjerinio bėgimo rungtyje pagerino Lietuvos rekordą ir užėmė 4-ąją vietą. Rytis Sakalauskas 60 m bėgimo rungtyje užėmė 9-ąją vietą, tik per plauką nepatekęs į šių varžybų finalą.

„Labai smagu, kad mūsų aukštosios mokyklos auklėtiniai garsina Lietuvą visame pasaulyje. Visi mes mėgstame įvairius reitingus. Neseniai teko matyti sudarytą geriausių  planetos mokslininkų 5000-uką. Jame mūsų šalies atstovo pavardės nėra. Kaip analogiškame kontekste atrodo mūsų šalies sportininkai? Visi puikiai matome“, - pasiektais rezultatais džiaugėsi LKKA rektorius profesorius Albertas Skurvydas.

„Šis čempionatas buvo labai įsimintinas. Sau ir kitiems sportininkams norėčiau palinkėti, kad ir ateityje neprarastų noro stengtis ir kovoti dėl užsibrėžtų tikslų. Dėkoju treneriams, kurie net ir negaluodami stengiasi dėl mūsų ir negaili patarimų. LKKA dėkojame už mums skiriamą dėmesį bei treniruotėms suteikiamas sąlygas“, - kalbėjo bronzos medalį iš Turkijos parsivežusi A.Skujytė.

A.Skujytę ir R.Sakalauską treniruoja Jūratė ir Aleksas Stanislovaičiai bei Rimantas Plungė. S.Tamošaitytės trenerė – Nina Gedgaudienė.

“Lengvoji atletika sporto šakų kontekste užima labai svarbią vietą. Džiugu, kad mūsų lengvaatlečiai Turkijoje žibėjo gražiausiomis spalvomis. Visi šie trys mūsų sportininkai – ne tik puikūs atletai, tačiau ir labai intelektualūs žmonės. Džiaugiuosi, kad jie ne tik garsina mūsų šalį nuostabiais rezultatais, tačiau ir mokosi tik geriausiais pažymiais“, - pažymėjo A.Stanislovaitis.

„Keista buvo skaityti antraštes čempionato metu, kurios skelbė, kad R.Sakalauskui ar Airinei Palšytei nepasisekė patekti į savo rungčių finalus. Patekimas į pirmuosius 20-ukus visiems mūsų sportininkas – didžiulė sėkmė, dėl kurios turėtume tik didžiuotis“, - kalbėjo  treneris R.Plungė.


Šiame straipsnyje: LKKAlengvoji atletika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių