LKF įvertino rinktinių pasirodymus

Trečiadienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto (VK) posėdis.

Per posėdį buvo aptartas visų Lietuvos rinktinių pasirodymas oficialiuose 2009 metų turnyruose. Lietuvos vaikinų jaunučių (iki 16 metų) komandos pasirodymas įvertintas labai gerai, kitų jaunučių, jaunių ir jaunimo rinktinių bendrai - gerai, moterų ir vyrų nacionalinių komandų - blogai.

LKF VK pritarė „FIBA Europe“ siūlymui 2011 metų Europos čempionatą ilginti 2 dienomis. Dėl to susidariusias išlaidas padengs „FIBA Europe“. Gavusi LKF vykdomojo komiteto patvirtinimą, „FIBA Europe“ perduos medžiagą savo Varžybų vykdymo komitetui. Naujas Europos čempionato formatas oficialiai įsigalios, kai jį patvirtins pastarasis „FIBA Europe“ organas.

Taip pat kalbėta apie galimybę gauti vardinį kvietimą į 2010 metų pasaulio čempionatą. LKF VK nariams buvo pristatyta keletas galimybių, kaip galima bandyti gauti reikalingas lėšas. LKF vadovai buvo įpareigoti išsiaiškinti tam tikras detales, kad per kitą posėdį būtų galima priimti sprendimą.

LKF VK nariai pritarė Ramūno Butauto atsistatydinimui iš Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų, tačiau pažymėjo, kad treneris turi pateikti pasirodymo 2009 metų Europos čempionate analizę.

Diskusijos dėl naujojo trenerio vyko ilgiau nei valandą. LKF VK nariams buvo pateiktos dvi kandidatūros - Rimo Kurtinaičio ir Kęstučio Kemzūros. Buvo pasiūlyta kiekvienam VK nariui pareikšti savo nuomonę apie kandidatus.

VK nariai abu kandidatus vertino kaip puikius specialistus, tačiau atkreipė dėmesį, kad Rimas Kurtinaitis buvo Butauto komandos narys, todėl turi kartu prisiimti atsakomybę dėl blogo rinktinės pasirodymo šių metų Europos čempionate. Be to, Kurtinaitis viešai pareiškė, kad pasitraukia iš nacionalinės komandos kartu su Butautu. Taip pat buvo aptarti Kurtinaičio per spaudą mesti kaltinimai LKF vadovams, nė vienas LKF VK narys nepripažino, kad buvo agituojamas balsuoti už vieną ar kitą kandidatą. Todėl VK nariai vieningai nusprendė, kad LKF turi pradėti derybas dėl darbo Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiojo trenerio pareigose su Kestučiu Kemzūra.

Sąlygos su Kezmūra turi būti suderintos iki lapkričio 5 dienos. Tą dieną įvyks kitas LKF VK posėdis.


Šiame straipsnyje: Vladas GarastasLKF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių