Linkėjo susitikti teniso arenoje ir kitąmet

Tradiciniame, jau penktajame dienraščio "Kauno diena" ir uždaro teniso aikštyno "ecoTennis" dvejetų turnyre sensacijų nebuvo, tačiau beveik visų grupių nugalėtojai patyrė dramatiškų išbandymų.

Šiemet keturiose grupėse, kurios buvo suburtos atsižvelgus į žaidėjų pajėgumą, kovojo per 100 teniso mėgėjų iš Kauno, Vilniaus, Prienų, Marijampolės. Daugumą sudarė kauniečiai.

"Per metus surengiame kelias varžybas moterų ir vyrų teniso dvejetams. "Kauno dienos" turnyras – laukiamiausias ir populiariausias. Neatsitiktinai tarp šiemetinių dalyvių buvo ne vien naujų, bet ir anksčiau matytų veidų", – pabrėžė "ecoTennis" projektų vadovė ir turnyro direktorė Eglė Sandu.

Stipriausios vyrų grupės – A – turnyrą laimėjo buvęs Lietuvos nacionalinės rinktinės žaidėjas Arūnas Rozga ir Tomas Išganaitis, 7:5, 6:4 įveikę Alfonsą Genį ir Mindaugą Volungevičių, pusfinalyje po permainingos kovos 1:6, 6:3, 14:12 – Ilmarą ir Adrijų Melnikus, o finale 7:6, 6:0 – Ramūną Būdą ir Norbertą Lipinską.

Taip pat atkaklaus pasipriešinimo pusfinalyje sulaukė B grupės čempionai Minvydas Vala ir Lukas Teišerskis. Jie pirmiausia 6:0, 6:3 nugalėjo Darių Vėželį ir Egidijų Remeikį, 6:2, 6:0 – Evaldą Vabolį ir Žilviną Miežį, o dėl kelialapio į finalą 6:1, 4:6, 10:4 – Rimantą Steponavičių ir Dainių Stundį.

Finalo dvikova Minvydui ir Lukui buvo lengvesnė: varžovai Giedrius Leonavičius ir Žilvinas Miežis kapituliavo po dviejų setų – 6:1, 6:2.

C grupėje įtampos nestokojo ir pusfinalis, ir finalas: Raimondas Satkauskas ir Žanas Morozovas 4:6, 6:2, 10:8 įveikė Mindaugą Žilionį ir Saulių Urbelį, po to 7:6, 1:6, 10:6 – Paulių Kuzmą ir Mantą Šidlauską.

Moterų varžybas laimėjo vilnietės Aušra Rudienė ir Eglė Markelytė, pusfinalyje 6:1, 7:6 įveikusios Ingą Zinkuvienę ir Rasą Butrimaitę, finale 6:2, 7:5 – Birutę Adomavičienę ir Sonatą Jurkševičienę.

Po varžybų teniso entuziastai pasidalijo įspūdžiais prie vaišių stalo.

"Pasiūlymai buvo tokie pat: turnyro tradiciją reikia tęsti. Kai kurie žaidėjai netgi atsisveikino žodžiais: "Iki pasimatymo su "Kauno diena" kitąmet", – sakė E.Sandu.


Prizininkai

Vyrai, A grupė: 1. Arūnas Rozga ir Tomas Išganaitis, 2. Norbertas Lipinskas ir Ramūnas Būda, 3. Ilmaras Melnikas ir Adrijus Melnikas. Paguodos varžybas laimėjo Tadas Misevičius ir Deividas Čereška.

Vyrai, B grupė: 1. Minvydas Vala ir Lukas Teišerskis, 2. Giedrius Leonavičius ir Artūras Pauža, 3. Rimantas Steponavičius ir Dainius Stundys. Paguodos varžybas laimėjo Laurynas Zaveckis ir Rimas Nastajus.

Vyrai, C grupė: 1. Raimondas Satkauskas ir Žanas Morozovas, 2. Paulius Kuzma ir Mantas Šidlauskas, 3. Mindaugas Žilionis ir Saulius Urbelis. Paguodos varžybas laimėjo Mantas Bartaševičius ir Audrius Malakauskas.

Moterys: 1. Aušra Rudienė ir Eglė Markelytė, 2. Birutė Adomavičienė ir Sonata Jurkševičienė, 3. Rasa Butrimaitė ir Inga Zinkuvienė. Paguodos varžybas laimėjo Laima Malakauskienė ir Eitvydė Helmienė.


Šiame straipsnyje: ecoTENNIStenisassportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių