Lietuvos vyrų tinklinio čempionatas prasidėjo netikėtumu

  • Teksto dydis:

Šeštadienį staigmena prasidėjo 2014-2015 metų penkių komandų Lietuvos vyrų tinklinio čempionatas.

Pirmosiose sezono rungtynėse Kelmėje šalies vicečempionai vietos "Antivio-Etovio" tinklininkai nelauktai 2:3 (25:19, 25:27, 22:25, 25:18, 17:19) nusileido "Raseinių-Norvelitos" ekipai, kuri praėjusiame sezone liko tik šešta.

Šį sezoną Kelmės "Antivis-Etovis" pradėjo praradęs didžiąją dalį startinės sudėties žaidėjų - į Suomiją išvyko jungiantysis Mantvydas Šuklys, į Švediją - vidurio puolėjas Karolis Šlimas. Į Raseinių klubą perėjo du pajėgūs Kelmės "Antivio-Etovio" puolėjai, Lietuvos vyrų tinklinio rinktinės nariai Donatas Andriulis ir Tomas Staševičius.

Donatas Andriulis po rungtynių pasakojo: "Mes su Tomu Staševičiumi tik šiomis dienomis prisijungėme prie naujos komandos, bet manau, kad mūsų bendras žaidimas davė teigiamą rezultatą. Mes ilgus metus kartu treniravomės pas Joną Adomaitį studijuodami VGTU ir gerai suprantame vienas kitą. Raseinių jaunimas taip pat žaidė labai gerai, o ypač naudingai rungtyniavo jungiantysis Nerijus Marcinkus, lemiamais momentais tiksliai skirstęs kamuolius. Kelmės komanda žaidė gerai. Varžovus į priekį vedė daug taškų pelnęs jų puolėjas Mantas Grinevičius. Tačiau vos mes atsiplėšdavome, jų jauni žaidėjai pradėdavo jaudintis, pasimesdavo. Paradoksas, bet varžovus gerokai išmušė iš vėžių mūsų nestandartinė rokiruotė antrame ir trečiame sete. Treneris tiesiog per klaidą sustatė du vidurio puolėjus vieną šalia kito, o priešininkai nebuvo tokiam variantui pasiruošę. Sekmadienį mūsų laukia kitos rungtynės su Vilniaus "Flamingo Volley" ekipa, stengsimės vėl demonstruoti savo žaidimą ir kovoti dėl kiekvieno taško", - žadėjo D. Andriulis.

Penktadienį pirmąsias Baltijos moterų lygos rungtynes Jonavoje žaidė vietos "Achema-KKSC" ir Kauno "Heksa". Dviejų lygoje dalyvaujančių Lietuvos komandų dvikovoje stipresnės buvo Jonavos tinklininkės, nugalėjusios varžove 3:0 (25:20, 25:13, 25:18).

Saulius Matikonis, Jonavos "Achemos-KKSC" treneris: "Merginos vis dar nėra varžybiniame cikle, privalome smarkiai gerinti visus žaidybinius komponentus per ateinančias kelias savaites, nes tuomet mūsų lauks rungtynės su Estijos klubais. Komandos komplektacija taip pat nėra baigta - vieną iš legionierių išsiuntėme mėnesiui namo, į Ukrainą, gydytis nugaros traumos ir ieškome dar vienos žaidėjos. Šiose rungtynėse mūsų pergalę lėmė didesnė patirtis ir aukštesnis meistriškumas, tačiau dar tikrai yra kur tobulėti".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių