Lietuvos vyrų rankinio lygoje debiutuos pasvaliečiai

Lietuvos vyrų rankinio lyga (LVRL) šalies čempionatą vėl rengs kitokiu formatu nei praėjusį sezoną, o tarp dalyvių bus vienas naujokas.

Rugsėjo 15-ąją startuosiančiose LVRL čempionate dalyvaus 10 komandų: čempionas Klaipėdos „Žemaitijos dragūnas“, vicečempionas Kauno „Granitas-Gaja-Karys“, bronzos medalių laimėtojai Kauno „LKKA-Lūšies“ rankininkai bei Šiaulių „Universiteto-Gubernijos“, Varėnos „Ūlos“, „Utenos“, Vilniaus „Šviesos“ ir „Vilniaus“, Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ ir Pasvalio „Triobet“ ekipos.

Pasvaliečiai užėmė Panevėžio „Grifo-KKSC“ vietą. Panevėžiečiai neatsisakė narystės LVRL, bet laikinai suspendavo savo dalyvavimą šalies aukščiausiojo diviziono varžybose.

Pirmajame ture susikaus „Universitetas-Gubernija“ - „Granitas-Gaja-Karys“, „Ūla“ - „LKKA-Lūšis“, „Utena“ - „Šviesa“, „Vilnius“ - „Almeida-Stronglasas“ ir „Triobet“ - „Žemaitijos dragūnas“.  

Per reguliarųjį sezoną komandos susitiks po du kartus – savo aikštėje ir svečiuose. 1-8 vietas užėmę klubai pateks į atkrintamąsias varžybas. Finalas vyks iki trijų pergalių, mačas dėl 3-iosios vietos – iki dviejų.

Praėjusį sezoną LVRL čempionatas vyko trim etapais, o superfinalas tarp „Žemaitijos dragūno“ ir „Granito-Gajos-Kario“ bei mažasis finalas tarp „Lūšies“ ir „Šviesos“ buvo surengti pagal nuostatuose numatytą sąlygą – po antrojo etapo šias komandas skyrė mažiau nei penki taškai.

Dvi Lietuvos komandos – „Žemaitijos dragūnas“ ir „Granitas-Gaja-Karys“ – taip pat dalyvaus Baltijos vyrų rankinio lygos (BVRL) turnyre. Mūsiškių varžovai bus Minsko SKA (Baltarusija), Dobelės „Tenax“ ir Rygos LSPA (Latvija), Talino „Kehra-Daisy“ ir Polvos „Serviti“ (Estija) bei „Riihimanen Cocks“ (Suomija) rankininkai.

Rugsėjo 22-ąją pirmajame ture „Granitas-Gaja-Karys“ išmėgins jėgas su „Žemaitijos dragūnu“, o 23 d. kauniečiai žais su „Tenax“, klaipėdiečiai – su minskiečiais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių