Lietuvos vadovai pasveikino auksą iškovojusią R.Meilutytę

  • Teksto dydis:

Prezidentė ir premjeras pasveikino aukso medalį Pasaulio čempionate Ispanijoje antradienį iškovojusią plaukikę Rūtą Meilutytę.

Pasak prezidentės Dalios Grybauskaitės, praėjus metams nuo olimpinio triumfo, plaukikė nesustoja stebinti viso pasaulio plaukimo bendruomenės ir šios sporto šakos gerbėjų, vieną po kito gerindama rekordus bei rodydama begalinį ryžtą ir norą plaukti dar greičiau.

"Mieloji Rūta, esi su Lietuva širdyje, o Lietuva - visa širdimi su Tavimi. Tavo susitelkimas, tikėjimas savo jėgomis dar kartą sujungė mus visus - šalį, kurios vardas Tavo dėka šiandien tariamas garsiai ir pagarbiai", - sakoma šalies vadovės sveikinime.

Prezidentė palinkėjo R.Meilutytei sėkmės kituose plaukimuose šiame čempionate.

Premjeras Algirdas Butkevičius savo ruožtu sako, kad R.Meilutytės pasiekimai Barselonoje "prabudino ir pradžiugino atostogaujančią Lietuvą".

"Esame sužavėti tavo talentu, tavo ryžtu skinti pergalę po pergalės, nepaliekant stipriems varžovams nei vilčių, nei šansų. Nuoširdžiai sveikinu tave, mieloji Rūta, vakar pasiekus pasaulio rekordą, o šiandien finale pasidabinus garbingu aukso medaliu", - teigia A.Butkevičius.

"Didžiuojamės tavo laimėjimais ir esame tikri, kad tau pavyks perrašyti pasaulio plaukimo istoriją ir tapti geriausia visų laikų plaukike", - taip pat sakoma premjero sveikinime.

Pasaulio plaukimo čempionate Ispanijoje moterų 100 metrų krūtine rungties finalo varžybose antradienio vakarą pirma finišavo bei aukso medalį iškovojo 2012 metų olimpinė bei Europos čempionė Rūta Meilutytė.

Antradienį ji finale aplenkė visas septynias varžoves, distanciją įveikusi per 1 minutę ir 4,42 sekundės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių