Lietuvos U-18 rinktinei – belgų pamoka

Antrose draugiško tarptautinio U-18 turnyro Baltarusijoje rungtynėse Lietuvos jaunieji futbolininkai gavo skaudžią pamoką - mūsiškius rezultatu 4-0 nugalėjo bendraamžiais iš Belgijos.

Po pergalės prieš Baltarusiją pirmadienį antrąjį savo mačą lietuviai pradėjo ne taip sėkmingai ir jau 13 minutę praleido įvartį.

„Per pirmąjį kėlinį sukūrėme dvi neblogas progas, tačiau nepalaikėme kamuolio tiek, kiek norėjosi. Mūsų žaidimas mačo pabaigoje pradėjo gerėti, bet baigiantis kėliniui praleidome dar vieną įvartį“, - Futbolas.lt pasakojo Lietuvos U-18 rinktinės vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas.

Antrąjį kėlinį lietuviai pradėjo su trimis naujais žaidėjais ir šie pagyvino vaizdą aikštėje, vyko apylygė kova.  Lietuvos U-18 rinktinė turėjo puikių galimybių atgaivinti intrigą, tačiau šansais nepasinaudojo. Kartą suklaidinęs vartininką mūsiškių puolėjas nepataikė į vartus.

60 min. jau po belgų atakos pataikė į Lietuvos rinktinės gynėjo ranką ir varžovai įmušė 11 metrų baudinį. Paskutinėmis mačo akimirkomis Belgijos futbolininkai pasižymėjo po juvelyriškai atlikto baudos smūgio - 4-0.

„Visus keturis įvarčius praleidome po standartinių padėčių. Rezultatas labai skaudus, bet žaidimas teikia vilčių. Belgijos komandos sudėtis yra tikrai galinga. Pakeitę aštuonis žaidėjus jie sužaidė net įspūdingiau nei su Ukraina. Mes atlikome tris pakeitimus sudėtyje ir turbūt pritrūko to šviežumo.”, - svarstė V.Dambrauskas.

Strategas neturėjo priekaištų auklėtiniams ir įžvelgė teigiamų postūmių ekipoje: “Visi stengiasi ir noriai dirba, komandoje atsiranda konkurencija, taip pat drąsa žaisti su kamuoliu, nespirti jo bet kur. Žaidėjams sakome nebijoti rizikuoti ir klysti. Turime mokytis ir tam prireiks laiko“, - teigė V.Dambrauskas.

Kitame A grupės mače Ukraina rezultatu 3-2 nugalėjo Baltarusijos ekipą. Norint kovoti dėl prizinės vietos turnyre lietuviams reikės nugalėti Ukrainos futbolininkus, rašo futbolas.lt.

Lietuvos U-18 rinktinės sudėtis rungtynėse su Belgija: L.Lidakevičius, M.Jefišovas, R.Kapūstinas (66' T.Vilkaitis), A.Vilkaitis, E.Girdvainis , M.Dapkus (70' L.Baranauskas), D.Norvilas (67' M.Krasnovskis), T.Galdikas (41' O.Verbickas), Ž.Kirsis, R.Gedminas (41' D.Kazlauskas), K.Žiogas (41' E.Grigaitis)


Šiame straipsnyje: u-18 futbolo rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių