Lietuvos tinklinio komandos Baltijos lygos taškus rinko Estijoje

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Estijoje rungtyniavusios Lietuvos vyrų tinklinio komandos "Credit24" Baltijos Čempionų lygos rungtynėse pasiekė po vieną pergalę ir rimtai pasipriešino vieniems favoritų.

"Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley" tinklininkai sekmadienį 3-0 (25:22, 25:21, 25:23) nugalėjo Talino TTU ekipą. Lietuvos sostinės ekipai 16 taškų pelnė Artūras Vasiljevas, 15 - Robertas Juchnevičius, 12 - Karolis Rimkus.

Šeštadienį vilniečiai atėmė tašką iš daugkartinių Baltijos čempionato nugalėtojų Talino "Selver" tinklininkų ir nusileido jiems po atkaklios penkių setų kovos 2-3 (21:25, 25:23, 25:22, 20:25, 17:19). Šįkart svečiams 21 tašką pelnė R. Juchnevičius, 15 - A. Vasiljevas, 9 - Dmitrijus Šlominas.

"Apibendrinant savaitgalio rungtynes, galima teigti, kad bendras rezultatas yra teigiamas - vaikinai iškovojo 4 taškus iš 6 galimų ir rimtai pakovojo su lygos lyderiais. Tuo pačiu turiu pažymėti, kad mūsų komanda turimo potencialo dar neišnaudoja. Rezultatas rungtynėse su "Selver" galėjo būti visai kitoks, jei rungtyniautume stabiliau. Galėjome laimėti 3-0 arba 3-1. Turėjome porą galimybių laimėti ir penktąjį setą, bet jomis nepasinaudojome", - teigė Vilniaus ekipos treneris Vasilijus Burakinskis.

Rungtynės su TTU ekipa, nors ir laimėtos po trijų setų kovos, nebuvo lengvos. Trečio seto pabaigoje Vilniaus ekipą išgelbėjo Dmitrijus Šlominas, po kurio padavimų serijos rezultatas iš 21:23 tapo 25:23.

"Rungtynėse su TTU ekipa mums taip pat trūko stabilumo, o geras rezultatas buvo pasiektas dėl didesnio meistriškumo. Be rezultato, kiekvienose rungtynėse dar turime individualias ir komandines užduotis ir, norint dar šiame gyvenime pasiekti kitą žaidimo lygį, šioje plotmėje turime tobulėti sparčiau. Treniruočių metu vaikinai jau daug ką išpildo išties gerai ir kita mūsų užduotis yra jų sugebėjimus bei talentus realizuoti rungtynių procese, kovojant su varžovais, kurie moka žaisti efektyviai, stabiliai, retai klysta, turi žaidimo strategiją bei sugeba ją realizuoti. Šiai dienai mes galime sėkmingai varžytis su Pernu, Tartu, "Selver" lygio ekipomis, bet juos nugalėti dar ne", - pabrėžė V. Burakinskis.

Tuo tarpu Šiaulių "Elga-Master Idea-SM Dubysa" šeštadienį 3-0 (25:13, 25:23, 25:19) įrodė pranašumą prieš TTU tinklininkus. Šiauliečiams 17 taškų pelnė Edvinas Vaškelis, 8 - Gilbertas Kerpė.

Sekmadienį Šiaulių klubas taip pat metė iššūkį "Selver" ekipai, bet pralaimėjo 1-3 (14:25, 31:29, 17:25, 22:25). Net 26 taškus šiame susitikime pelnė E. Vaškelis, 15 - Arnas Rumševičius, 9 - Audrius Aleknavičius.

"Džiugu, kad pasiekėme pirmąją pergalę išvykoje. Pirmą dieną žaidėme po ilgos kelionės, vaikinai jautė nuovargį, bet komanda pasirodė gerai. TTU ekipa daug klydo ir tai padėjo mums laimėti per tris setus. Antrąją dieną rungtynėse su "Selver" mes jau buvome pailsėję ir nusiteikę kovingai. Stipriai pralaimėjome pirmą setą, bet vėliau įsižaidėme. Ketvirtajame sete mums pritrūko sėkmės. "Selver" klubas yra labai patyręs ir gerai sukomplektuotas, todėl ir įrodė savo pranašumą. Apskritai manau, kad savaitgalis yra tikrai sėkmingas bei naudingas ateinančioms kovoms", - savaitgalį apibendrino Šiaulių komandos treneris Modestas Strockis.

"Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley" (30 tšk.) komanda turnyro lentelėje užima ketvirtąją vietą, o "Elgos-Master Idea-SM Dubysos" (15 tšk.) klubas yra 10-as.

Sausio 28-29 dienomis Lietuvos ekipos namuose žais su Jelgavos ir Uozuolniekų (Latvija) klubais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių