Lietuvos tinklinio čempionate – svarbi „Sūduvos“ pergalė

  • Teksto dydis:

Intriguojančiose Lietuvos vyrų tinklinio čempionato rungtynėse Marijampolės "Sūduvos" komanda išvykoje 3-1 (25:19, 21:25, 25:15, 25:21) nugalėjo Raseinių "Norvelitos" ekipą.

Po šių rungtynių "Sūduva" su 20 taškų turnyro lentelėje aplenkė "Norvelitą" (19 tšk.) ir pakilo į antrąją vietą.

Kaip pranešama Raseinių klubo interneto svetainėje, rungtynes kur kas geriau pradėjo "Sūduvos" žaidėjai, kurie, pirmavo 6:2. Toliau puikiai žaidę marijampoliečiai toliau didino atotrūkį ir išsiveržė į priekį 11:4. Vis dėlto, po šalto dušo atsigavę raseiniškiai išnaudojo svečių klaidas ir sumažino deficitą iki keturių taškų - 12:16. Tiesa, vėliau raseiniškiams įsisiautėti neleidę svečiai išlaikė turėtą pranašumą ir laimėjo pirmąjį setą 25:19.

Antrojo seto pradžia daug sėkmingiau susiklostė raseiniškiams, kurie greitai išsiveržė į priekį 3:1. Tiesa, vėliau svečiai vėl perėmė iniciatyvą ir, pasinaudoję Roberto Nekrašo auklėtinių klaidomis, išsiveržė į priekį 9:7. Puikią gynybą pademonstravę raseiniškiai neleido marijampoliečiams nutolti ir po Remigijaus Vitkaus taško persvėrė rezultatą - 13:12. Lyg ant sparnų ėmusi žaisti "Norvelita" išsaugojo turėtą pranašumą ir laimėjo setą 25:21.

Marijampoliečiai nesutriko po pralaimėto seto ir trečioje mačo atkarpoje greitai šovė į priekį - 9:1. Stabdžių nespaudę marijampoliečiai šeimininkams neleido net pagalvoti apie priartėjimą ir susikrovė solidžią persvarą - 14:6. Fantastiškai žaidę ir varžovų klaidomis kone idealiai besinaudoję svečiai tiesiog triuškino Raseinių tinklininkus ir netrukus įgavo dviženklį pranašumą - 18:8. Iki pat seto pabaigos varžovų neprisileidę ir užtikrintai progas išnaudoję svečiai laimėjo setą 25:15.

Ketvirtajame sete raseiniškiai vėl susidūrė su varžovų spaudimu ir atsiliko 0:3. Puikiai varžovų klaidas išnaudojusi "Sūduva" ir toliau laikė rungtynių vadžias savo rankose ir greitai susikrovė solidžią persvarą - 10:3. Nors "Norvelita" dar buvo priartėjusi iki 4 taškų (12:16), Marijampolės ekipa kontroliavo rungtynių baigtį ir iškovojo pergalę.

"Pelnytai pralaimėjome varžovams, - po rungtynių sakė "Norvelitos" vyr. treneris Robertas Nekrašas. - Marijampoliečiai buvo tiesiog geresni, o mes leidome jiems tai pajausti nuo pat rungtynių pradžios. Galbūt pralaimėjimo priežasties reikėtų ieškoti vaikinų mintyse prieš rungtynes, galbūt jiems atrodė, kad galime varžovus apžaisti viena koja. Tiesa, šis pralaimėjimas nebuvo ypač skaudus dėl to, jog atkrintamosiose varžybose bet kuriuo atveju susitiksime su tuo pačiu varžovu".

Dar dvi pergale iškovojo be pralaimėjimų žygiuojantis ir pirmąją vietą reguliariajame sezone jau ankščiau užsitikrinęs Kelmės "Etovio" (32 tšk.) klubas. Jis namuose 3-0 (25:19, 25:22, 25:13) nugalėjo "Sūduvą" ir 3-0 (25:23, 25:12, 25:18) - Gargždų SC (7 tšk.) tinklininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių